Amerikaanse beurzen gaan niet voluit

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar het zou overdreven zijn om te stellen dat de beleggers voluit gaan. Ook op Wall Street is dus van een echt uitbundige reactie op de nucleaire overeenkomst die met Iran werd bereikt geen sprake.

De onhandige toespraak van Ben Bernanke over het begin van het taperen leidde professor Stefan Duchateau tot zijn vervanging door Janet Yellen, die dan maar onmiddellijk haar uiterste best deed om – in dienst van de opdrachtgever in het Witte Huis- aan te geven dat Amerikaanse economie het weliswaar behoorlijk goed doet maar nog ver onder haar potentiële niveau presteert.

Dat betekent dat de relatief lage rentetarieven op overheidsobligaties wat haar betreft nog een tijdje aangehouden kunnen blijven. Er valt immers geen spatje inflatiegevaar te bekennen, de capaciteitsbezetting is nog steeds relatief laag in historische context en op de arbeidsmarkt is er weinig spanning waar te nemen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content