Alle doemdenkers ziten goed fout (James Altucher)

James Altucher heeft de oorlog verklaard aan alle ‘Prophets of Doom’, met natuurlijk Nouriel Roubini als eerste mikpunt. De argumenten van Dr. Doom en zijn collega’s zijn inmiddels bekend.

In Europa, Japan en West-Europa gaat het economisch fout. China is een massieve zeepbel, hoofdzakelijk gebaseerd op de gulheid van de regering en op boekhoudkundige truucjes.

De beurs zou alleen stijgen omdat de FED opnieuw klaarstaat om geld in het systeem te pompen. Dit gaat zowel de dollar zijn kop kosten als de levensstandaard van de Amerikanen om zeep helpen. Tenslotte zijn aandelen nog altijd erg duur.

James Altucher is van mening dat de grote aandacht voor dergelijke zwartgallige gedachten simpelweg te maken heeft met het feit dat slecht nieuws meer aandacht krijgt dan goed nieuws.

Hij geeft één concreet voorbeeld. Zes maanden geleden schreeuwde iedereen moord en brand over Griekenland, niemand rept nu nog met een woord over dit land.

Ook Foreclosure-Gate, zoals de crisis rond de gedwongen verkopen van woningen wordt genoemd, is binnenkort voltooid verleden tijd. De boodschap is dan ook duidelijk: koop aandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content