Ageas wordt meer en meer een ‘normale’ verzekeringsmaatschappij

Op de investor day kreeg Albert Ploegh van ING de bevestiging dat Ageas meer en meer een ‘normale’ verzekeringsmaatschappij wordt. De ROE target (meer dan 11%) werd gehandhaafd, maar lijkt niet zo makkelijk te realiseren in een omgeving van lage rentevoeten.

De switch in de richting van meer niet-levenactiviteiten moet echter die objectieven weer dichter binnen handbereik brengen. De update van de huidge rendementen bij de Belgische levensverzekeringsactiviteiten zou dat kunnen bevestigen, maar Ploegh twijfelt toch of het ROE target gehandhaafd kan worden.

Minder afhankelijk van financiële markten

De trend om te evolueren in de richting van niet-leven heeft op de eerste plaats de bedoeling om minder afhankelijk te worden van beleggingsinkomsten en van de financiële markten. Daarbij wordt uitgeweken naar die delen van de markt waar hogere groei kan worden gerealiseerd.

Over Royal Park Investments is het management positiever geworden. Dit bevestigt de visie van Ploegh dat een dividenduitbetaling van RPI dichterbij komt. Hij heeft nog steeds een koopadvies voor Ageas, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 25 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content