Ageas op de huidige koersen bescheiden gewaardeerd

Het resultatenseizoen is op de Brusselse beurs op topsnelheid gekomen, in de afgelopen week hebben al heel wat grote bedrijven gerapporteerd en in de komende dagen volgen er nog meer. Op maandag 6 augustus maakt Ageas de kwartaalcijfers bekend.

Dat zal gebeuren voor de opening van de beurs. De analisten van KBC Securities rekenen op een nettowinst van 423,60 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van 400 miljoen euro. De winst van de verzekeringsactiviteiten zelf zou 148,40 miljoen euro bedragen.

Nog een heel eind te gaan alvorens koersdoel wordt bereikt

KBC Securities rekent er op dat de resultaten in zowel de tak leven als in niet-leven gaan meevallen, zeker in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Over die periode moest Ageas aanzienlijke verliezen slikken op de Griekse obligaties die het in portefeuille heeft.

Het koopadvies blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,85 euro. Op de huidige koersniveaus is het aandeel zeker niet te duur genoteerd, waarbij de koers nog een heel eind weg moet afleggen alvorens dat koersdoel van 2,85 euro wordt bereikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content