Afbrokkeling dollarkoers valt stil, goudprijs stabiliseert

Wall Street is vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen op tot maximaal zelfs nog iets minder dan een kwart procent. Per saldo is er dus van grote verliezen nergens sprake.

De olieprijs (US Crude) bereikte gisteren een tussentijdse piek boven 100 dollar per vat, maar inmiddels wordt voor een vat ruwe olie opnieuw minder dan 96 dollar betaald. Volgens de analisten was de olieprijs te ver opgelopen en kon een correctie niet uitblijven.

Op de valutamarkten krabbelt de koers van de dollar weer recht, nadat de greenback het in de afgelopen dagen zwaar te verduren kreeg. Voor een euro wordt nu nog niets meer dan 1,30 dollar betaald. Anderzijds is ook de goudprijs even op de rem gaan staan.

Edelmetalen profiteren van goedkope dollar

De edelmetalen konden volgens Royal Bank of Scotland profiteren van de goedkopere dollar maar met name bij goud was de vooruitgang niet echt spectaculair.

De prijs van een troy ounce goud steeg op weekbasis met 0,5 procent. Zilver presteerde een stuk beter met een vooruitgang van 3 procent.

De goudmijnaandelen hebben wel een bijzonder goede week achter de rug. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) steeg 5,5

procent hoger.

De sociale onrust in Zuid-Afrika blijft niet beperkt tot de platinamijnen. Vorige week legden 12000 arbeiders van

het Kloof Driefontein Complex (KDC), uitgebaat door Gold Fields, het werk neer.

Na een tussenkomst van de National Union of Mineworkers (NUM), die de werkonderbreking niet steunde, kwam er een einde aan de wilde staking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content