Speel mee en win 10.000 euro

© Trends
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Van maandag 19 februari tot vrijdag 27 april 2018 vindt de twintigste editie van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse event van Trends en Keytrade Bank, plaats.

Gedurende tien weken kan iedere belegger die gedomicilieerd is in België en die ten minste 18 jaar is aan het einde van de competitie zijn beleggingscapaciteiten uittesten zonder het risico op een financiële kater te lopen. De winnaar sleept de hoofdprijs, een beleggingsportefeuille ter waarde van 10.000 euro, in de wacht.

Studentenklassement

Ook dit jaar is er een afzonderlijke competitie voor studenten die ingeschreven zijn aan een universiteit of een hogeschool en die maximaal 25 jaar oud zijn. De beste speler uit deze categorie krijgt een beleggingsportefeuille van 5000 euro. Iedere week krijgt de beste speler van het weekklassement een aandeel naar keuze ter waarde van 1000 euro.

Aan het begin van de competitie krijgt iedere speler 100.000 euro virtueel geld waarmee hij kan beleggen in een selectie aandelen genoteerd op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs, en de aandelen van de Duitse DAX-index. Daarnaast kunnen de deelnemers beleggen in een selectie trackers, waaronder trackers om in te spelen op een baisse. Tot slot is het mogelijk turbo’s te kopen tot 5 procent van de waarde van de portefeuille. De transacties vinden real time plaats.

Heel wat extra’s

De spelers kunnen virtueel geld in de wacht slepen door iedere dag correct een eenvoudige meerkeuzequizvraag te beantwoorden (250 euro per dag), deelnemers uit te nodigen (maximaal vijf, 500 euro per persoon) die zich inschrijven of de competitie te delen op Facebook(500 euro). De eindwinnaar is de speler die zijn portefeuille het meest in waarde doet toenemen. Wie zijn beleggingstalent wil vergelijken met dat van vrienden, kennissen of collega’s, kan een league oprichten om de resultaten te vergelijken. Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 februari loopt de testweek. Vrijdagavond worden de scores op nul gezet en op maandag 19 februari gaat de competitie echt van start.

Verzamel medailles

Een nieuwigheid is dat u medailles kunt verdienen. Die medailles hebben geen invloed op het eindklassement. Deelnemers kunnen medailles verdienen in vier categorieën: het aantal transacties, juist beantwoorde quizvragen, het rendement op de portefeuille en het gebruik van verschillende types producten. U kunt een gouden, zilveren of bronzen medaille winnen. Wie vier keer een bronzen medaille haalt, krijgt Trends een maand digitaal, wie vier keer een zilveren medaille haalt, krijgt Trends twee maanden digitaal en vier keer een gouden medaille betekent drie maanden Trends digitaal.

Inschrijven kan op www.beleggerscompetitie.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content