Resultatendans

Vijf portefeuillewaarden publiceren hun cijfers op 26 februari.

Met de bespreking van de langverwachte cijfers van Petrobras is ook voor onze voorbeeldportefeuille het resultatenseizoen op gang geschoten. Al betrof het hier dan nog cijfers voor het derde kwartaal en hebben flink wat Amerikaanse bedrijven de voorbije weken al hun resultaten over het vierde kwartaal aangekondigd. Onze resultatentrein trekt zich dus wat later op gang, met als gevolg dat een hele reeks resultaten elkaar dan snel opvolgt.

Dankzij een business- of tradingupdate hebben we al een stand van zaken gekregen bij SABMiller en Adidas, maar voor volledige kwartaal- en jaarresultaten begint het allemaal deze week. En het is meteen raak. Met morgen, 4 februari, de cijfers van Syngenta en GlaxoSmithKline. We blijven in de Europese farmasector, met een dag later de jaarcijfers van Sanofi. Vrijdag 6 oktober krijgen we de eerste Belgische jaarresultaten, met Umicore.

Volgende week staat er ook een kwartet omzet- en winstcijfers op het programma. Te beginnen met Fred Olsen Energy en DSM op 11 februari. Daar wordt om verschillende redenen naar uitgekeken. Barco komt een dag later op de proppen en ArcelorMittal durft het aan om uitgerekend op vrijdag 13 februari resultaten bekend te maken.

Piekdag 26 februari

Tijdens de krokusvakantie is het op 18 februari aan Lafarge en de Aziatische landbouwgigant Wilmar International om hun vierdekwartaal- en jaarresultaten aan te kondigen. De grondstoffenwaarde First Quantum Minerals doet hetzelfde op 20 februari. Na Asian Citrus op 25 februari beleven we dan op donderdag 26 februari onze piekdag in de resultatendans, met maar liefst vijf aankondigingen op die ene dag in heel verschillende sectoren. Die dag is het niet alleen aan Solvay en UCB, de dochter van Tubize, maar ook aan het Braziliaanse Cosan, de ijzerertsgigant Vale en de Franse oliedienstenspeler CGG. Een dag dus om met volle spanning naar uit te kijken. U zal begrijpen dat we al die resultaten en cijfers niet in één keer kunnen behandelen en moeten spreiden over meerdere nummers.

Bovendien zijn we nog niet klaar. Op 5 maart starten we met Adidas, waarvan we al een tradingupdate hebben gekregen (zie portefeuillecommentaar in het vorige nummer). Daarover hoeven we ons dus niet echt zorgen te maken. Verderop in de maand zijn er Tessenderlo Group op 11 maart en Volkswagen op 12 maart, twee zwaargewichten in de voorbeeldportefeuille en dus belangrijke afspraken.

Voor de cijfers van Thrombogenics zal er op 17 maart ook wel belangstelling zijn, al mogen we daar nog niet te veel van verwachten. De eindfase begint met Bolloré en Silver Wheaton op 20 maart. De laatste bekendmaking is voor de grootste bank van China – en de wereld – Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) op 27 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content