Resilux, Solvay, HSBC Holdings, Twitter

Bij het socialemediabedrijf Twitter stapt Dick Costolo na vijf jaar op als CEO.

Resilux

Resilux, de producent van pet-preforms en petflessen, spint garen bij het nieuwe product Airopack gemaakt door Airolux, een fiftyfifty joint venture van Resilux en het Zwitserse IPS. Airopack is gemaakt van kunststof op basis van perslucht in plaats van drijfgassen. Vorig jaar rijfde de groep Procter & Gamble als klant binnen. Onlangs kwam er met Conair (haarverzorgingsmiddelen) een nieuwe klant bij. Airolux leed vorig jaar verlies, maar een ommekeer is in zicht als Procter & Gamble de technologie in meer producten zal gebruiken. De trend van Resilux is duidelijk stijgend, al neemt het aandeel gas terug nadat op 164 EUR een nieuwe top werd gevormd. Op 140 EUR ligt de eerste steun, gevolgd door nieuwe steun op 125 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Solvay

De chemiegroep Solvay maakte een goede indruk op de investeerders tijdens de jaarlijkse Capital Markets Day, die ditmaal plaatsvond in Italië. De groep herhaalde de eerdere doelstelling van een rebitda tussen 2,3 miljard en 2,5 miljard EUR in 2016. Voorts stelde Solvay dat de uitmuntendheidsprogramma’s tussen 2013 en 2016 besparingen ter waarde van 800 miljoen EUR kunnen opleveren. Uiteindelijk keurde Europa de joint venture met Ineos in pvc goed. Solvay krijgt 175 miljoen EUR van Ineos voor de deal en kan binnen drie jaar uit de joint venture stappen. Nadat in april 2015 een top van meer dan 140 EUR werd bereikt, viel de koers van Solvay terug. Op 120 EUR bevindt zich een sterke steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

HSBC Holdings

Het Brits-Aziatische bankenconcern HSBC Holdings meldde wereldwijd 22.000 tot 25.000 banen te schrappen, om de winstgevendheid te verbeteren en tot een rendement op het eigen vermogen van meer dan 10% te komen in 2017 (was 7,3% in 2014). De groep wil de jaarlijkse kosten met meer dan 5 miljard USD verminderen. Ze wil ook voor 140 miljard USD activa afstoten om het risico te verminderen. Recentelijk berichtte HSBC een eerdere winstdoelstelling los te laten. De koers van het HSBC-aandeel ontwikkelt zich momenteel zijwaarts. Op 600 pence (PNC) ligt de eerste steun. Een daling onder de laatste steun op 560 PNC zorgt voor een trendommekeer naar dalend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Twitter

Bij het socialemediabedrijf Twitter stapt Dick Costolo na vijf jaar op als CEO. Die stap wordt vooral ingegeven door het feit dat beleggers het vertrouwen in hem en in de groei van het bedrijf begonnen te verliezen. Medeoprichter en voorzitter Jack Dorsey zal hem vervangen als interim-topman, maar het bedrijf zoekt zowel intern als extern naar een opvolger. Twitter telt slechts een vijfde van de gebruikers van Facebook en op jaarbasis steeg het aantal nieuwe gebruikers amper met 18%. Het opstappen van Costolo werd begroet met een koersstijging, al was die slechts een kort leven beschoren. Technisch blijft de trend dalend. Op 30 USD ligt de allerlaatste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

Partner Content