Mythische proporties bij Apple

© REUTERS

Het aandeel Apple haalt ongekende hoogten tegenwoordig. We denken niet dat er nog veel stijgingspotentieel in het aandeel zit. Het is tijd om winst veilig te stellen of zelfs à la baisse te gaan.

De beurswaarde van Apple was enkele maanden geleden gestegen tot boven 800 miljard dollar. Voor het eerst in de geschiedenis was een bedrijf zoveel waard. Nu horen we al spreken over een mogelijke beurswaarde van 1000 miljard dollar tegen eind dit jaar.

Het optimisme over de beurskoers van het aandeel Apple is in bepaalde kringen bijna grenzeloos. Apple is dan ook een iconisch merk met opvallend veel spectaculaire producten. Voeg daar het charisma van oprichter Steve Jobs zaliger aan toe, en er ontstaat een cocktail van bijna mythische proporties.

Apple teert in feite al jaren op de producten die de ‘grote leider’ heeft ontwikkeld. Echt vernieuwingen zijn er sindsdien niet meer van de hoofdzetel in Cupertino gekomen. Binnenkort wordt de nieuwste iPhone voorgesteld en wellicht ook de nieuwste Apple Watch. Maar of die de koers nog een extra boost geven, valt te betwijfelen.

We zien op korte termijn dus weinig stijgingspotentieel voor het Apple-aandeel. U kunt dan ook de winst (gedeeltelijk) veiligstellen. Maar u weet dat optiebeleggers nog andere mogelijkheden hebben. U kunt de winst veiligstellen of u kunt resoluut à la baisse gaan. Laten we beginnen met de winsten op de aandelen in portefeuille te beschermen. We schrijven daarom een calloptie waarvan de uitoefenprijs aanleunt tegen de huidige koers.


Geschreven call

Schrijf call Apple december 2017 met uitoefenprijs 160 dollar @ 9,15 dollar

Door het schrijven van dit contract haalt u direct 915 dollar binnen. Dat vertegenwoordigt een rendement van 5,5 procent. Als de koers van het Apple-aandeel toch weer stijgt tegen eind dit jaar, dan moet u ze leveren tegen 160 dollar. Dat is een mooie prijs. Bovendien hebt u de premie van 9,15 dollar ook geïncasseerd. In totaal dus 169,15 dollar. Zoveel is het aandeel nog nooit waard geweest.


Put

Koop put Apple januari 2018 met uitoefenprijs 150 dollar @ 5,10 dollar

Voor wie geen Apple-aandelen (meer) heeft en toch een graantje wil meepikken van een mogelijke afkoelingsperiode, stellen we deze putoptie voor. Met dit contract trekt u resoluut de kaart van de baissiers. U rekent dus op een daling van de koers. Die hoeft niet tot 150 dollar te gaan. Als de aandelenkoers voor 19 januari 2018 een dipje kent, en dat is best mogelijk, dan bent u de winnaar. De waarde van de put zal dan snel in waarde stijgen. Op dat moment kunt u de winst veiligstellen. We volgen dat voor u op de voet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content