Mobistar, Adidas, Nestlé, Philips

Het is mogelijk dat Adidas, de Duitse fabrikant van sportartikelen, Reebok acht jaar na de overname verkoopt.

Mobistar

In het derde kwartaal daalde de omzet van Mobistar met 10%, tot 276,6 miljoen EUR, terwijl de bedrijfskasstroom (ebitda) 15% lager uitkwam, op 77,3 miljoen EUR. De nettowinst van de telecomoperator halveerde tot 12,3 miljoen EUR. Toch overtroffen de resultaten lichtjes de verwachtingen van de analisten. Positief is ook dat Mobistar de prognose voor de ebitda voor heel 2014 licht heeft verhoogd, tot de vork tussen 260 en 280 miljoen EUR. Technisch lijkt het aandeel eveneens in betere doen. Het aandeel doet een poging om een doorbraak boven de drievoudige top op 15,30 EUR te forceren. De speculatie over een overname van Mobistar door Telenet is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Adidas (2 jaar)

Het is mogelijk dat Adidas, de Duitse fabrikant van sportartikelen, Reebok acht jaar na de overname verkoopt. Er zou een bod van 2,2 miljard USD op tafel liggen van Jynwel Capital uit Hongkong en een aantal beleggingsfondsen uit Abu Dhabi. Analisten noemen het bod redelijk, maar ze zijn niet zeker of Adidas Reebok echt zal verkopen. Als reactie op het bod steeg de koers van het Duitse aandeel met 5%. Na een reeks winstwaarschuwingen was de koers van Adidas dit jaar met zowat 40% gedaald. Technisch ontwikkelt de trend zich na de top van januari 2014 even onder 93 EUR al geruime tijd à la baisse. Een doorbraak boven de top van 62 EUR zou positief zijn.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Nestlé (2 jaar)

In de eerste negen maanden van 2014 daalde de omzet van de Zwitserse voedingsreus Nestlé met 3,1%, tot 66,2 miljard CHF, een cijfer dat onder de verwachtingen van de analisten ligt. Nestlé wijst op de zwakke consumentenbestedingen wereldwijd en op de ongunstige wisselkoersen, want de autonome groei kwam uit op 4,5%. Voor het hele boekjaar blijft de groep uitgaan van een autonome groei rond 5%, terwijl ze vasthoudt aan de eerdere outlook voor dit jaar. De cijfers van Nestlé liggen in de lijn van die van Unilever en Danone. Onlangs werd een dubbele top gevormd op 71,50 CHF. Het valt af te wachten of de recente correctie de voorbode is van een trendommekeer naar dalend.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Philips (2 jaar)

Het Nederlandse conglomeraat Philips zag zijn omzet tijdens het derde kwartaal met 1% afkalven, tot 5,5 miljard EUR. De groep leed een nettoverlies van 103 miljoen EUR, tegenover een nettowinst van 281 miljoen EUR over dezelfde periode van 2013. Het verlies kwam onverwacht. Philips blijft vasthouden aan de eerder gestelde financiële doelstellingen voor 2016 en het blijft werken aan de vorige maand aangekondigde afsplitsing van de lichtdivisie en de samenvoeging van de divisies gezondheid en consumenten. Onlangs keerde de trend naar dalend en de val onder de steun op 22,30 EUR bevestigde die trend.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content