Lotus Bakeries, Aegon, Delta Lloyd, Nestlé

Houden / afwachten

Lotus Bakeries

De Belgische producent van traditionele koekjes nam een belang van 67% in het Britse Natural Balance Foods dat glutenvrije snacks maakt onder de merknamen Nakd en Trek. Daarbij wordt het Britse bedrijf gewaardeerd op 83 miljoen EUR of 1,8 maal de omzet. In de afgelopen 3 jaar verdubbelde Natural Balance Foods de omzet en het bedrijf heeft alle Britse supermarkten als klant. De deal heeft als gevolg dat de groepsomzet van Lotus met 8% zal toenemen. Technisch bekeken consolideert de koers van Lotus Bakeries na de bijzonder lange hausse. Rond 1250 EUR ligt een sterke horizontale steun. Een doorbraak boven de top van 1386 EUR geeft een nieuw aankoopsignaal.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Aegon

Teleurstellende cijfers over het tweede kwartaal zorgen ervoor dat de koers van de Nederlandse verzekeraar een klap van ruim 10% kreeg. De brutowinst steeg met 7%, tot 549 miljoen EUR, maar dat cijfer kwam onder de verwachtingen van de analisten uit. Die maken zich zorgen over de gedaalde solvabiliteit van de verzekeraar en de onrust op de financiële markten die op het resultaat woog. Op de grafiek zien we een reeks van lagere toppen en lagere bodems die wijzen op een trendommekeer naar dalend. Een daling onder de steun op 6 EUR kan een verdere baisse inluiden.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Delta Lloyd

De halfjaarcijfers van de Nederlandse verzekeraar die tot de BEL20-index behoort, vielen erg tegen. De groep biechtte een nettoverlies van 533 miljoen EUR op, terwijl de analisten uitgingen van een nettowinst van 200 miljoen EUR. De operationele resultaten waren wel in orde. De grote boosdoener was een waardedaling van de bezittingen met 1,235 miljard EUR. Talrijke analisten gaan uit van een nieuwe kapitaalverhoging, terwijl ze vrezen voor een dividendverlaging. In de dagen na de bekendmaking van het resultaat leverde de koers 30% in. De trend veranderde daardoor naar dalend.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Nestlé

Ondanks een lagere winst en een vrijwel stabiele omzet over het eerste semester vielen de cijfers van de voedingsreus in goede aarde bij de analisten. De omzet daalde met 0,3%, tot 42,84 miljard CHF, terwijl de nettowinst met 2,4% zakte, tot 4,52 miljard CHF. De vraag uit de opkomende markten was zwak, terwijl de sterkte van de Zwitserse frank de omzet met 6% deed zakken. Voor het volledige boekjaar blijft Nestlé uitgaan van een autonome omzetgroei van circa 5%. Op de grafiek kan het aandeel de stijgende lijn vasthouden. Rond 70 CHF ligt een redelijke steunzone, terwijl de top van 76 CHF binnen handbereik is.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content