Immobel, Bayer, SAP, Tesco

Het Duitse softwareconcern SAP deed zijn grootste overname uit zijn geschiedenis.

De vastgoedontwikkelaar Immobel kreeg een nieuwe hoofdaandeelhouder. Allfin, de vastgoedgroep van Marnix Galle, betaalde 55 miljoen EUR voor een belang van bijna 30% in Immobel. Allfin nam die participatie over van de familie Bruckner. Per aandeel werd 44,70 EUR betaald, meer dan de laatste slotkoers. Eind juni 2014 bedroeg de intrinsieke waarde van een Immobel-aandeel 49,90 EUR. De grafiek van het aandeel oogt zeer fraai, met een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Op 42 EUR bevindt zich de eerste steunzone, gevolgd door nieuwe steun op 39 EUR. De trend blijft tot nader order stijgend.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Bayer

De Duitse groep Bayer plant een uitstap uit de chemiesector. Als voorbereiding daarop wil ze de chemieafdeling Material Sciences als een afzonderlijke entiteit naar de beurs brengen en zich richten op de divisies Health Care en Crop Science. Het zal overigens 12 tot 18 maanden duren voor de poot Material Sciences naar de beurs wordt gebracht. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe naam. Het Bayer-aandeel heeft de wind in de zeilen en de recente doorbraak boven de top op 106 EUR genereerde een technisch aankoopsignaal. Daar ligt de eerste steun, gevolgd door een belangrijkere steunzone rond 100 EUR. Houden / afwachten (2A).

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

SAP

Het Duitse softwareconcern SAP deed zijn grootste overname uit zijn geschiedenis via de acquisitie van het Amerikaanse Concur Technologies, waaraan een prijskaartje van 8,3 miljard USD vasthangt. Per aandeel van Concur, dat declaratiesystemen voor werknemers maakt, betaalt SAP 129 USD. Tot de klanten van Concur Technologies behoren Google en Kellogg. De meeste analisten zien die acquisitie wel zitten, maar ze vinden ze nogal prijzig. Ook het SAP-aandeel zette een stapje terug na het nieuws. Technisch ontwikkelt het aandeel zich al geruime tijd zijwaarts. Op 56 EUR ligt een belangrijke horizontale steunzone, terwijl vanaf 60 EUR de weerstand toeneemt. Verkopen (3B).

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Tesco

Met Tesco, de grootste Engelse supermarktgroep, gaat het van kwaad naar erger. Tesco gaf begin deze week een nieuwe winstwaarschuwing, de vierde in drie jaar tijd, nadat volgens de nieuwe CEO Dave Lewis een ernstig boekhoudprobleem werd ontdekt. Na het nieuws daalde de koers van Tesco maandag met bijna 12%. Het technische plaatje is duidelijk: het Tesco-aandeel bevindt zich al meer dan een jaar in een dalende trend, en van bodemvorming lijkt nog geen sprake. De koers leverde al meer dan 50% in sinds de top van april 2010. Op 250 pence ligt de eerste weerstand, gevolgd door nieuwe weerstand op 280 pence, maar een verdere daling lijkt waarschijnlijker.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Partner Content