Hoe is het met Bone Therapeutics?

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het is lang geleden dat u nog iets hebt geschreven over het tegenvallende Bone Therapeutics. Hoe schat u de situatie in?

Onze laatste bijdrage over het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics, dat isgespecialiseerd in celtherapie en orthopedische oplossingen, dateert van eind juli. Dat is vrij lang geleden voor een portefeuillewaarde, maar de nieuwsstroom is sindsdien beperkt omdat het bedrijf de volgende klinische studies voorbereidt.

De aanleiding in juli was de geslaagde dubbele financieringsoperatie: de uitgifte van 1,35 miljoen nieuwe aandelen tegen 3,7 euro per aandeel – een aanvaardbare korting van 15 procent op de laatste koers – en de uitgifte van een achtergestelde obligatie voor 3,5 miljoen euro met een looptijd van vier jaar en een jaarlijkse coupon van 8 procent. Dat gaf Bone Therapeutics voldoende financiering tot het derde kwartaal van 2020. De verwachte cashburn voor dit jaar is onverminderd 12 tot 13 miljoen euro (8 miljoen euro na negen maanden).

Uit de recente derdekwartaalupdate bleek dat Bone op schema zit voor de indiening van twee laatklinische studieaanvragen bij de Europese geneesmiddelenagentschappen voor het einde van het jaar. De eerste is een fase IIb-studie met Allob, het allogene botvormende celtherapieproduct dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger, bij patiënten met vertraagd helende beenbreuken. In die studie zullen cellen worden gebruikt die zijn geproduceerd met het nieuwe, vorig jaar geoptimaliseerde productieproces dat een boost heeft gegeven aan de commerciële slaagkansen van het Allob-platform. De productieaanpassing bracht een jaar vertraging mee voor de opstart van de volgende studie met Allob, maar dat weegt niet op tegen de voordelen op langere termijn. De bedoeling is de eerste patiënten te rekruteren in de eerste helft van 2020.

De tweede studieaanvraag die nog voor het einde van het jaar bij de Europese autoriteiten moet worden ingediend, is voor een fase III-studie met het verrijkte proteïne-oplossing JTA-004 in knieartrose. De start van de patiëntenrekrutering is voorzien in het eerste kwartaal van 2020. Gezien de grote patiëntenpopulatie wordt gerekend op een snelle rekrutering, die het moet mogelijk maken de studie midden 2021 af te ronden.

Bone zal hoogstwaarschijnlijk in de eerste helft van 2020 bijkomende financiering ophalen. Parallel blijft men mogelijke partnerschappen zoeken, voor Allob (land of regio) en JTA-004 (commercialisatie). Daarnaast kan het bedrijf opteren om zijn productie-expertise en -faciliteit aan te bieden aan andere celtherapiebedrijven.

De opstart van de nieuwe studies zijn belangrijke mijlpalen voor Bone die voor het aandeel, na opnieuw een ontgoochelend beursjaar, een positieve kentering moeten inluiden. De beurskapitalisatie (38 miljoen euro) weerspiegelt heel veel wantrouwen in de slaagkansen van Bone Therapeutics. We blijven dit zien als een kans, maar het risico is bovengemiddeld en er is veel geduld nodig. We mikken in 2020 op een nieuw koerselan. Het aandeel blijft koopwaardig (rating 1C).

HEBT U OOK EEN BELEGGINGSVRAAG?

Elke week behandelen we een actuele vraag van een abonnee. Hebt u ook een beleggingsvraag? Mail die dan naar insidebeleggen@roularta.be. Misschien leest u hier dan het antwoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content