GBL, Ontex, HAL Trust en LVMH

De Waalse financier Albert Frère, die 89 jaar oud is, vraagt in april van dit jaar geen hernieuwing van zijn bestuursmandaat bij GBL aan.

GBL

De Waalse financier Albert Frère, die 89 jaar oud is, vraagt in april van dit jaar geen hernieuwing van zijn bestuursmandaat bij GBL aan. Na afloop van die vergadering legt hij zijn functie als CEO van GBL neer. Wel wil Frère als controlerende aandeelhouder sterk verbonden blijven met de groep. Technisch blijft de koers GBL sterk à la hausse gericht. Rond 70 EUR bevindt zich de eerste horizontale steunzone van enig belang, gevolgd door een nieuwe steunzone op 65 EUR, het dieptepunt van oktober 2014. Naar boven ligt de laatste weerstand even boven 78 EUR, de top van juli 2014. Een doorbraak resulteert in een nieuw technisch aankoopsignaal en zorgt voor nieuw haussemomentum.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Ontex

Sinds de aankondiging van de opname in de Bel-20-index is de koers van Ontex, de maker van gezondheidsproducten voor de persoonlijke hygiëne, goed op dreef. Eind juni van 2014 kwam Ontex opnieuw naar de beurs tegen 18 EUR per aandeel. Dat betekent dat de koers al met bijna 40% is gestegen. Voor de cijfers over het boekjaar 2014 moet u wachten tot 5 maart 2015, maar in het derde kwartaal van vorig jaar steeg de omzet met 4,9% op constante basis. Sinds de IPO liet de koers een gestage stijging optekenen, waarbij opvalt dat elke correctie beperkt was in omvang en tijd. Op 23 EUR ligt de eerste horizontale steun van enig belang.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

HAL Trust

De beursgang van Grandvision, beter bekend onder de naam Pearle, de optiekdochter van HAL Trust, was geslaagd. De Nederlandse holding verkocht 20% van de aandelen tegen 20 EUR, maar blijft na de operatie nog 75,60% van het kapitaal in Grandvision aanhouden. Tegen een koers van 20 EUR bedraagt de beurskapitalisatie van Grandvision zowat 5 miljard EUR. Grandvision wil de beursnotering gebruiken voor de financiering van zijn verdere groei. Op de grafiek is te zien dat de koers van HAL Trust al mooi is opgelopen. Op 135 EUR bevindt zich het eerste steuntje, gevolgd door een nieuwe belangrijkere steunzone rond 130 EUR. De technische trend van het aandeel blijft opwaarts gericht, maar fundamenteel vinden we de koers aan de hoge kant.

Advies: verkopen

Risico: laag

Rating: 3A

LVMH

De resultaten over het boekjaar 2014 van LVMH, de grootste groep van luxegoederen ter wereld, overtroffen de verwachtingen. De omzet steeg met 6%, tot 30,6 miljard EUR, bij een organische groei van 5%. Alle divisies zagen hun omzet aantrekken, behalve de afdeling Wines & Spirits, die gebukt ging onder de voorraadafbouw in China. LVMH behaalde een operationele marge van 19%, terwijl de nettowinst van de groep 5,648 miljard EUR bedroeg. Voor 2015 zijn de verwachtingen van de directie van LVMH positief. De koers van het aandeel maakte een sprong na de bekendmaking van de resultaten. De trend blijft stijgend. Op 150 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content