Fugro drijft weer boven

De Fugro Equator, een van de schepen die op zoek gaan naar MH370. © AFP
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het aandeel van het Nederlandse oliedienstenbedrijf Fugro heeft vorig jaar niet kunnen overtuigen. De jongste maanden gaat het wel de goede richting uit. Met opties kunt u inspelen op een koersherstel.

Het aandeel van het Nederlandse oliedienstenbedrijf Fugro heeft vorig jaar niet weten te overtuigen. De jongste weken en maanden gaat het wel de goede richting uit. Maar euforie is zeker uit den boze. Het risico bij dit aandeel is te groot. Verscheidene financiële instellingen, waaronder BNP Paribas, hebben begin dit jaar hun belang in dat bedrijf verkleind.

Nochtans is er ook positief nieuws. Zo is Fugro onlangs begonnen aan een programma van geofysische en geotechnische verkenningen voor het aardgasveld Hail en Ghasha in Abu Dhabi in de Arabische Golf. Het gaat om de ontwikkeling van een zuur gasveld, zowel in ondiepe als in diepere wateren, door het staatsoliebedrijf van Abu Dhabi, ADNOC.

Eind vorig jaar haalde Seabed Geosolutions twee opdrachten in Trinidad en Nigeria binnen voor het verzamelen van seismische gegevens. De totale waarde ervan bedraagt 60 miljoen dollar. Seabed Geosolutions is een joint venture van Fugro en CGG. Tegelijk hebben de aandeelhouders van Fugro ingestemd met de benoeming van Oyestein Loseth tot de nieuwe topman. Loseth trad toe tot de raad van bestuur op 1 januari 2018. Hij volgt Paul van Riel op, die terugtreedt als CEO na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 26 april.

Het management zal een stuk positiever moeten overkomen om de markt te volgen. Die anticipeert op betere vooruitzichten. Op 22 februari, bij de publicatie van de resultaten, zullen we meer weten. De trend voor de koers van het aandeel is opwaarts gericht, vooral vanwege de gestegen olieprijs, maar er is een neerwaarts risico als de jaarcijfers teleurstellen.

Geschreven put

Schrijf put Fugro maart 2018 met uitoefenprijs 14,00 euro @ 1,00 euro

Met dit kortlopende contract rekenen we op de verdere stijging van het aandeel. We halen in dat geval in enkele dagen de premie van 100 (100 x 1 euro) binnen. Als de resultaten tegenvallen op 22 februari, kan de koers weer wat terugvallen. We kopen de stukken tegen 14 euro (ongeveer de huidige prijs), verminderd met de premie van 1 euro, en kijken uit naar hogere koersen.

Gekochte call

Koop call Fugro december 2018 met uitoefenprijs 15,00 euro @ 1,00 euro

Deze calloptie geeft ons tot 21 december de tijd om te wachten op een nieuwe koersstijging. Rond 15 euro ligt een technische weerstand. Zodra die is overwonnen, kan het snel heel wat hoger gaan. De potentiële winst is onbeperkt. Het maximale risico met deze optie is 100 euro (100 x 1 euro), en dat is onze inzet. We lopen dat risico alleen als de aandelenkoers voor de vervaldag niet tot boven 15 euro geraakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content