Dalingsrisico bij Netflix

Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We gaan ervan uit dat Netflix meer baisse- dan haussepotentieel heeft. Aandeelhouders kunnen overwegen calls te schijven.

De BBC en ITV hebben bekendgemaakt dat ze tegen het einde van het jaar hun streamingdienst BritBox uitrollen in het Verenigd Koninkrijk. Een woordvoerder van ITV liet weten dat ze veel van de lopende contracten met Netflix stilzwijgend hebben laten verlopen. Dat nieuws komt extra hard aan, nu Netflix tegenvallende cijfers presenteert. De groei van het abonneebestand blijft achter op de verwachtingen.

BritBox is maar een van de opkomende concurrenten voor Netflix. Op de Amerikaanse thuismarkt knabbelen giganten als Disney en Apple aan de hegemonie van de jonge streamingdienst.

Op de beurs is Netflix een succesverhaal. In vijf jaar ging de koers van 50 dollar naar 400 dollar. Maar het sprookje lijkt op zijn laatste benen te lopen. Van een top op 400 dollar viel de koers eind vorig jaar plots terug naar 250 dollar. Het herstel verliep even spectaculair. Tot vandaag. De beurs verteert het tegenvallende nieuws blijkbaar niet meer zo vlot. In het tweede kwartaal kwamen er minder betalende abonnees bij dan verwacht. Het aandeel zakte nabeurs met meer dan 10 procent.

De bedrijfswinst steeg op jaarbasis wel van 462 miljoen naar 706 miljoen dollar. Maar er bleef slechts 271 miljoen dollar nettowinst over, beduidend minder dan de 384 miljoen dollar van een jaar eerder. Kortom, we gaan ervan uit dat Netflix meer baisse- dan haussepotentieel heeft. Aandeelhouders zouden dan ook minstens kunnen overwegen calls te schijven.


Geschreven call

Schrijf de call november Netflix met uitoefenprijs 310 dollar @ 25,72 dollar

Calls bieden momenteel erg mooie premies. Wat te denken van dit contract? De premie van iets meer dan 25 dollar komt overeen met een rendement van 8 procent in amper vier maanden. Zolang de aandelenkoers van Netflix onder 310 dollar blijft, zitten we op rozen. Mocht de beurs er toch anders over beslissen en stijgt de koers toch weer naar hoger regionen, dan moeten we de aandelen misschien leveren. We ontvangen dan 335,72 dollar. Dat is bijna 10 procent boven de huidige koers.


Gekochte put

Koop de put december Netflix met uitoefenprijs 300 dollar @ 25,35 dollar

Wie geen aandelen Netflix bezit, kan toch à la baisse werken door de aankoop van putopties. Dit contract loopt tot 20 december 2019. Bij een koersdaling wacht pas enige steun rond 270 dollar. Op dat niveau is onze put al tenminste 30 dollar waard. Maar de aandelenkoers kan technisch makkelijk naar 250 dollar. In dat geval zou de betaalde premie vlot verdubbelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content