Brederode, Ontex, Smartphoto Group, Apple

Apple, veruit de grootste beurskapitalisatie ter wereld, maakt vanaf 19 maart 2015 zijn opwachting maken in de prestigieuze Dow Jones Industrials 30-index.

Brederode

Brederode, de holding geleid door Pierre van der Mersch, beleefde een grand-crujaar in 2014, waarbij de nettowinst meer dan verdubbelde, van 103,6 miljoen EUR tot 226,1 miljoen EUR. Vooral de poot Private Equity deed het schitterend, met een rendabiliteit van 30,8%. Het brutodividend wordt verhoogd tot 0,65 UR per aandeel. In reactie op de onverwacht goede resultaten schoot de koers naar het hoogste peil sinds 2000. Technisch leeft het aandeel in de beste der werelden. Op 32 EUR bevindt zich de eerste steunzone van enig belang, gevolgd door nieuwe steun rond 30 EUR en vervolgens rond 28 EUR. Op korte termijn is het aandeel wat over-gekocht, maar een grote correctie verwachten we niet.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Ontex

Over 2014 maakte Ontex, de producent van producten voor de persoonlijke hygiëne, bevredigende resultaten bekend. De omzet groeide met 8,3% (7% op vergelijkbare basis) tot 1,6 miljard EUR. West-Europa was goed voor 1,1 miljard EUR van die omzet, terwijl de bijdrage van Oost-Europa 216 miljoen EUR bedroeg en die van de rest van de wereld 288 miljoen EUR. In Oost-Europa werd de grootste groei geboekt. Netto verdiende Ontex vorig jaar 8,6 miljoen EUR, tegenover 24,5 miljoen EUR over 2013. De groep wil een brutodividend van 0,19 EUR per aandeel uitkeren. Voor het lopende boekjaar mikt Ontex op een organische omzetgroei tussen 4 en 6%. De trend blijft tot nader order sterk stijgend.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Smartphoto Group

Verrassend knoopte Smartphoto Group in 2014 opnieuw aan met een bescheiden winst. De bedrijfsopbrengsten daalden weliswaar met 2%, tot 32,6 miljoen EUR, maar de fotogroep boekte een nettowinst van 159.000 EUR, vergeleken met een verlies van 2 miljoen EUR in 2013. De recurrente bedrijswinst (rebitda) klom met 172%, tot 2,3 miljoen EUR. Smartphoto schrijft die gunstige ontwikkeling toe aan de groei in producten met hogere marges, zoals geschenken, kaarten en fotoboeken. Voor 2015 wil de groep tientallen nieuwe producten lanceren, met inbegrip van nieuwe apps. Technisch genereerde de uitbraak boven de weerstand van 0,30 EUR een sterk koopsignaal. Op 0,35 EUR ligt de eerste steun. Adviesverhoging.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Apple

Apple, veruit de grootste beurskapitalisatie ter wereld, maakt vanaf 19 maart 2015 zijn opwachting maken in de prestigieuze Dow Jones Industrials 30-index, waarbij het oudgediende AT&T zal vervangen. Apple behoort al lang tot de boegbeelden van de Nasdaq Composite Index, die even 5000 punten bereikte, maar dat niveau nog niet kon overwinnen. De koers van Apple profiteert nog steeds van de fraaie resultaten die in 2014 werden geboekt en de stijgende trend blijft intact. Rond 120 USD zien we het eerste horizontaal steuntje, gevolgd door ruime steun op 105 USD. Naar boven ligt de weg wijd open.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content