Atenor Group, Care Property Invest, Celyad, Altice

Het Luxemburgse telecombedrijf Altice, dat in handen is van de investeerder Patrick Draghi, bracht een bod van 10 miljard EUR uit op Bouygues Telecom.

Atenor Group

Bij de Belgische vastgoedontwikkelaar Atenor verloopt operationeel alles volgens plan. In Boedapest ligt de groep zelfs voor op het schema en werd een tweede gebouw verhuurd. Atenor kocht onlangs een extra terrein om meer kantoren in de buurt te ontwikkelen en de gekozen locatie is erg gewild. Bank Degroof verhoogde het advies voor Atenor van houden naar opbouwen, met een koersdoel van 47 EUR. Technisch vormde het aandeel een bodem rond 40 EUR, waar ook een belangrijke historische steun ligt. Op 42 en 44 EUR doemen de eerste horizontale weerstanden op. Een doorbraak boven de top van 50 EUR geeft een niet te missen technisch aankoopsignaal. Houden/afwachten (2B).

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Care Property Invest

De residentiële vastgoedvennootschap Care Property Invest, het vroegere Serviceflats, dat een portefeuille van tweeduizend serviceflats heeft, trok haar kapitaal met bijna 40 miljoen EUR op. Bestaande aandeelhouders konden per elf bestaande aandelen intekenen op drie nieuwe. De nieuwe aandelen kostten 13,45 EUR per stuk en er werd ingetekend op 2.825.295 nieuwe aandelen, goed voor een brutobedrag van 38 miljoen EUR. De nettoactiefwaarde per aandeel Care Property Invest bedroeg op 31 maart 2015 6,19 EUR. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd de portefeuille uitgebreid met drie nieuwe activa in Gullegem, Lanaken en Moerbeke. Technisch keerde de trend naar dalend, omdat de steun op 15,80 EUR niet standhield. Op 14,60 EUR ligt de eerste weerstand. Houden (2A).

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Celyad

Het Belgische biotechbedrijf Celyad, het vroegere Cardio3 Biosciences, dat zich bezighoudt met het zoeken naar therapieën voor cardiovasculaire ziekten op basis van stamcellen, werd op 19 juni geïntroduceerd op de Amerikaanse Nasdaq-beurs. De plaatsing bracht bruto 100 miljoen USD op, maar die introductie leidde tot een sterke koersdaling. De koers die eind mei van dit jaar bijna 70 EUR bedroeg, brokkelde af richting 50 EUR. Daar bevindt zich nu de eerste horizontale steunzone, waarbij het niet toevallig is dat die overeenkomt met de eerdere top die in januari 2014 werd gevormd. Fundamenteel vinden we het aandeel te duur.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Altice

Het Luxemburgse telecombedrijf Altice, dat in handen is van de investeerder Patrick Draghi, bracht een bod van 10 miljard EUR uit op Bouygues Telecom. Altice wil Bouygues Telecom samenvoegen met het eigen bedrijf Numericable-SFR. Door het samengaan van de nummers twee en drie in de sector zou het grootste Franse telecombedrijf ontstaan, dat de voormalige monopolist Orange zou voorbijstreven. Veel zal afhangen van de Franse regering, en de eerste reacties vanuit die hoek over de fusie klonken niet zo gunstig. Technisch laat de koers van Altice een fenomenale hausse zien. Op 120 EUR bevindt zich de eerste horizontale steunzone van enig belang.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content