Ablynx, IBA, Montea, Alstom

IBA laat een van de fraaiste grafieken op Euronext Brussel zien en het aandeel zet nog altijd worden nieuwe toppen neer.

Ablynx

De koers van Ablynx, het biotechnologiebedrijf gespecialiseerd in nanobody’s, maakte een grote sprong voorwaarts, na positief nieuws over een fase II-studie voor een middel om de zeldzame, levensbedreigende bloedziekte TTP te behandelen. Daarnaast maakte Ablynx positieve resultaten bekend over de werking van nanobody’s op ionkanalen. Tot slot deelde de groep mee dat ze de prijs voor Transaction of the Year heeft gekregen voor haar overeenkomst met AbbVie voor de ontwikkeling van een nanobody voor de behandeling van ontstekingsziekten. De trend van het aandeel blijft à la hausse. Een doorbraak boven de dubbele top op 9,80 EUR genereert een nieuw en sterk technisch aankoopsignaal.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

IBA

IBA haalde in Nederland een belangrijk contract binnen, met een waarde van 50 miljoen EUR gespreid over drie jaar, voor de bouw van een protontherapiecentrum – het nummer 29 in de geschiedenis van de Waalse groep. IBA is wereldleider in die niche. Begin juni maakte het al bekend dat het een tweede protontherapiecentrum mag leveren in Japan. Dat contract heeft een waarde van 20 tot 25 miljoen EUR. IBA laat een van de fraaiste grafieken op Euronext Brussel zien en het aandeel zet nog altijd worden nieuwe toppen neer. Op 10,65 EUR is het eerste steuntje, gevolgd door verdere steun op 9,50 EUR. De weg naar boven ligt wagenwijd open. Houden / afwachten (2C).

Advies: houden

Risico: hoog

Rating: 2C

Montea

De Belgische vastgoedbevak Montea, die is gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed, heeft een geslaagde operatie achter de rug waarbij het kapitaal met het maximum van 52,5 miljoen EUR werd opgetrokken. Per zeven bestaande aandelen konden de aandeelhouders intekenen op twee nieuwe aandelen tegen een prijs van 27 EUR. Ze deden dat voor 94,8%. Ook de plaatsing van de niet-uitgeoefende rechten (scrips) verliep bijzonder vlot. Al bijna anderhalf jaar beweegt de koers van Montea zich in een smalle vork tussen 29 en 34 EUR. Een uitbraak uit die zone zal de nieuwe richting bepalen. Tot nader order gaan we uit van een voortzetting van de zijwaartse trend.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Alstom

Ondanks verwoede pogingen van het Duits-Japanse duo Siemens en Mitsubishi Heavy Industries sleepte het Amerikaanse conglomeraat General Electric de energiedivisie van Alstom in de wacht. GE bood 12,35 miljard EUR voor de energietak van het Franse bedrijf. De Franse politici hadden duidelijk een flinke vinger in de pap. Frankrijk gaf zijn fiat op voorwaarde dat de Franse staat een belang van 20% kan nemen in Alstom. Frankrijk wil die aandelen kopen van Bouygues en biedt 28 EUR per aandeel, terwijl Bouygues 35 EUR zou willen. Op de grafiek is het zien dat het aandeel van Alstom even onder 30 EUR een dubbele top vormde. Rond 27,50 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content