Advies voor Aegon naar omlaag, aandelen worden beter verkocht

De analisten van ABN Amro adviseren beleggers in Aegon om afscheid van het aandeel te nemen na goede prestaties in het vierde kwartaal, zij verlagen hun advies van houden naar verkopen.

De conversie van preferente aandelen in normale aandelen versterkt de balans en werd goed ontvangen door beleggers. Maar het betekent ook dat de winst per aandeel met 7% verwatert.

Door de lage rente in de Verenigde Staten bevindt de markt voor levensverzekeringsactiviteiten zich in zwaar weer. Voor Aegon is het lastig om goede beleggingsresultaten te behalen en het maakt levensverzekeringen minder attractief.

De pensioenactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk blijven uitdagend en de winstgevendheid van de Nederlandse verzekeringsactiviteiten staat onder druk.

ABN Amro verwacht om die redenen dat dit jaar de winst per aandeel met circa 12% zal dalen naar EUR 0,60, tegen EUR 0,68 in 2012.

Het aandeel Aegon is niet duur en biedt een verwacht dividendrendement van 4,3%. Het potentieel voor groei is echter beperkt, ook omdat er weinig kapitaal is vrij te maken op de balans.

Dit dwarsboomt de groeistrategie, die was gericht op het doen van overnames en investeringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content