ABN Amro prefereert verzekeraars boven banken

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft een zwak vierde kwartaal meegemaakt, zo merkt ABN Amro op. Het verlies per aandeel (exclusief eenmalige posten) bedroeg USD 0,28 terwijl analisten juist uit waren gegaan van een winst per aandeel van USD 0,05.

Het concern had vooral te lijden onder miljardenverliezen bij investment banking, private equity en uitstaande leningen. Dit komt niet als een verrassing, maar de verliezen bij de creditcarddivisie vielen wel hoger uit dan verwacht.

De bank heeft een redelijk negatieve outlook gegeven. Ze verwacht dat bij een verdere verslechtering van de economie de resultaten nog meer onder druk komen te staan.

Gezien de koersreactie op de beurs, komen deze opmerkingen volgens ABN Amro niet als een verrassing. Positief was dat de balans van de onderneming waarschijnlijk niet versterkt hoeft te worden.

Dit geldt niet voor Bank of America die nu voor de tweede maal bij de overheid moet aankloppen voor staatsteun. De Amerikaanse bank krijgt USD 20 miljard bovenop de USD 25 miljard die ze eind vorig jaar reeds ontving.

Deze berichten geeft maar weer eens aan dat de onzekerheid over de balansposities bij banken aanhoudt. ABN Amro blijft daarom een duidelijke voorkeur houden voor verzekeraars in plaats van banken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content