Ablynx ontvangt verdere mijlpaalbetalingen van Boehringer Ingelheim

Ablynx heeft vandaag aangekondigd dat het verdere mijlpaalbetalingen voor een totaal bedrag van €3 miljoen zal ontvangen van Boehringer Ingelheim, wat deel uitmaakt van haar strategische alliantie voor de ontwikkeling en commercialisatie van Nanobodies®.

Ablynx heeft nu in totaal €12 miljoen aan mijlpaalbetalingen ontvangen als onderdeel van deze overeenkomst.

Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van maximaal 10 verschillende geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten.

De overeenkomst zou mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalties die niet werden bekendgemaakt.

Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa.

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, zei: “We zijn verheugd dat nog een Nanobody-programma deze contractuele mijlpaal bereikt heeft. Het Nanobody-platform blijft toepasbaar voor heel wat therapeutische gebieden en ook voor complexe ziektedoelwitten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content