Aantal foreclosures in september voor het eerst voorbij kaap van 100.000

Het aantal foreclosures overschreed op maandbasis in september voor het eerst de kaap van 100.000. Daarmee wordt aangegeven dat de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten zeker nog niet achter de rug is.

Bovendien is er Foreclosure-Gate, dat voor bijkomende vertraging kan zorgen. Het is nog altijd niet duidelijke welke proporties Foreclosure-Gate uiteindelijk gaat aannemen.

Bij Amherst Securities is managing director Laurie Goodman van mening dat beleggers essentieel blijven voor het herstel van de vastgoedmarkt. In een artikel in het Financial Analysts Journal gaf zij aan Foreclosure-Gate op het slechtst mogelijke moment komt.

Zij verwacht dat Foreclosure-Gate ernstige gevolgen gaat hebben voor zowel de vastgoedmarkt als de Amerikaanse economie. Minder verkopen van woningen zal de prijzen opnieuw onder druk zetten, de consumenten gaan minder consumeren en uiteindelijk dreigt de economische groei stil te vallen.

21% van de bestaande huizen werden in augustus door beleggers gekocht en wanneer deze de markt gaan verlaten, dreigt deze in een gat weg te zinken. In een aantal regio’s is al een forse daling van het aantal aankopen door beleggers merkbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content