Aandeel Colruyt lichtjes in het rood

© BELGA

Het aandeel van de Halse retailer Colruyt is maandagnamiddag in het rood gesprongen na de boete wegens prijsafspraken die hij opgelegd kreeg van het Auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit. Het aandeel Delhaize noteert nog duidelijk in de plus.

Colruyt en Delhaize maken deel uit van een groep van achttien supermarkten en leveranciers die maandag een boete opgelegd kregen van in totaal 174 miljoen euro wegens gecoördineerde prijsverhogingen voor drogisterij-, parfumerie- en hygiëneproducten tussen 2002 en 2007.

Voor Colruyt bedraagt de boete 31,6 miljoen euro. Kort voor de middag werd de notering van het aandeel geschorst. Het noteerde toen 1,23 procent hoger. Na hervatting van de handel, om 13.15 uur, dook het aandeel omlaag. Rond 13.30 uur was het verlies alweer beperkt tot ongeveer 0,4 procent.

Delhaize in de plus

Het aandeel Delhaize, dat niet geschorst werd, zakte nadat de boete van 24,9 miljoen euro was bekendgemaakt een beetje weg, maar noteert rond 13.30 uur nog met een winst van 1,3 procent.

Dat het aandeel Colruyt wel geschorst werd, en dat van Delhaize niet, heeft te maken met wat men “geprivilegieerde informatie” noemt, legt men bij beursregulator FSMA uit. De aankondiging van de boete had voor Colruyt een materiële impact, zegt FSMA-woordvoerder Jim Lannoo. “Delhaize had al een provisie genomen en het verschil met de uiteindelijk boete was niet substantieel. Daarom werd de handel in het aandeel Delhaize niet geschorst.”

Op de Parijse beurs staat Carrefour hoog in de tabellen met een winst van 2,70 procent. De Franse supermarktketen kreeg de hoogste boete in het dossier (36,4 miljoen euro). (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content