Aalberts presteert goed in moeilijke markt

Aalberts heeft nog niet zo heel lang geleden de cijfers over het eerste halfjaar van 2012 gepresenteerd. Het industrieconcern zag zowel de omzet als de winst toenemen in de eerste zes maanden van dit jaar.

Goede prestaties onder moeilijke omstandigheden, wat ons betreft. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Aalberts volgen met een koopadvies.

In het eerste halfjaar zag Aalberts de omzet met 6% stijgen, om uit te komen op EUR 1,03 miljard. Hiermee wist het bedrijf te beantwoorden aan de verwachtingen van analisten.

De winst voor rente, belastingen en amortisatie nam met 4% toe en bedroeg EUR 113,1 miljoen. De winst per aandeel (voor amortisatie) kwam uit op EUR 0,72 en lag daarmee nipt hoger dan de consensusverwachting (EUR 0,71).

De eerder afgegeven prognose ten aanzien van heel 2012 werd vanmorgen door Aalberts herhaald. Bovendien liet het bedrijf weten dat de omvang van de orderportefeuille blijft toenemen.

Goede prestaties onder moeilijke marktomstandigheden

Naar de mening van ABN Amro heeft Aalberts onder moeilijke marktomstandigheden goede prestaties weten neer te zetten in het eerste halfjaar.

De stijgende orderomvang die Aalberts meldde is veelbelovend, al blijft het bedrijf kwetsbaar voor een mogelijke verslechtering van het economische klimaat. ABN Amro handhaaft nog steeds een koopadvies voor het aandeel Aalberts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content