Welvaart in België nog steeds ver boven Europees gemiddelde

18/06/14 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Bron: Trends

(Belga) Het welvaartspeil in België lag in 2013 14 procent hoger dan het gemiddelde van alle landen van de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, de statistische dienst van de EU. Die mat het welvaartsniveau in de Europese landen aan de hand van de individuele consumptie per burger.

De Luxemburgers tekenden de grootste consumptie op: maar liefs 40 procent meer dan het Europese gemiddelde. De Bulgaren spendeerden gemiddeld het minst: slechts 49 procent van het Europese gemiddelde. België staat op de zesde plaats en moet alleen Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden laten voorgaan. De landen van de eurozone spenderen per burger gemiddeld iets meer dan hetgeen de burgers van alle landen in de EU gemiddeld spenderen. Eurostat mat het welvaartsniveau ook aan de hand van het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking. Zo gerekend heeft België de op zeven na grootste economie van de EU: het bbp per hoofd van de bevolking ligt 19 procent boven het Europees gemiddelde. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info