Deloitte verwelkomt verlichting fiscale en andere druk

Flanders Investment & Trade
Trends Information Services

Trends Information Services verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 februari 2018, 08:49 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:02

Dankzij de taxshift en de tariefverlaging van de vennootschapsbelasting staan Vlaanderen en België opnieuw op de lijst van investeerders. Ook gunstig zijn de fiscale stimuli voor Onderzoek & Ontwikkeling. Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium, licht toe.

Deloitte staat bedrijven wereldwijd bij om te ondernemen. Met boekhouding, advies op strategisch, financieel, juridisch en fiscaal vlak… Bedrijven kunnen er terecht voor alle bedrijfseconomische vraagstukken. Dat verklaart waarom Deloitte via zijn netwerk snel op de hoogte is van investeringsplannen door buitenlandse bedrijven in Vlaanderen.

De deskundigen van Deloitte kunnen de buitenlandse bedrijven adviseren bij hun investeringen in Vlaanderen. Willen ze een afdeling voor Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) of een logistiek centrum oprichten? Dan wel een bedrijf overnemen? Ook als de keuze gemaakt is, blijft Deloitte de ondernemingen begeleiden. Bij de implementatie van de plannen en bij het verwerven van vergunningen of subsidies.

Geringere fiscale druk

Juridische en fiscale vragen blijven nooit lang uit. Maar dankzij de taxshift en de tariefverlaging van de vennootschapsbelasting staan Vlaanderen en België opnieuw op de lijst van investeringslanden. Buitenlandse investeerders zoeken ook fiscale rechtszekerheid en dan is het interessant om een fiscale ruling te krijgen op basis van een grondig dossier. Ook de oprichting van holdings met vrijstelling voor DBI-aftrekken is wat aantrekkelijker gemaakt. Het zijn allemaal maatregelen om buitenlandse investeerders naar hier te halen.

Incentives voor O&O

Een andere gunstige maatregel is de financiële ondersteuning van O&O. Dankzij die fiscale stimuli kunnen onderzoekers van hoog niveau toch in Vlaanderen aan de slag gaan of blijven. Dat is in de brede sector van farma & biotech van groot belang. Ook vanwege de nabijheid van havens, Europese wegen, talen(t)rijke medewerkers… loont het de moeite om in een vestiging in Vlaanderen te investeren.

Benieuwd naar wie de vijf genomineerden voor de ‘Foreign Investment of the Year Trophy’ waren? Ontdek ze hier!

Lees hier de andere artikels van dit dossier.