Altijd een auto op maat

LeasePlan
Publishing Partner

Publishing Partner verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

13 oktober 2016, 14:40 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 07:14

Waarom per se eigenaar zijn van een eigen wagen? En waarom zouden particuliere consumenten niet mogen genieten van de voordelen van leasing zoals zakelijke bestuurders? Twee vragen die voor LeasePlan leiden tot één antwoord: private lease. “We zijn er nu een jaar mee bezig, en het is een schot in de roos”, zegt Gerry Van Aken, Manager Marketing & Consultancy Services bij LeasePlan.

Wat zijn de voordelen van private lease?

“Private lease bespaart particulieren heel wat kopzorgen en bezorgt hen dezelfde voordelen van leasing die zakelijke bestuurders hebben. Voor een vast bedrag per maand hebben ze een voertuig met alles erop en eraan. Vanaf de lancering in oktober 2015 was het een groot succes. Naast de hypothecaire lening is de auto voor de meeste gezinnen de zwaarste kost om te dragen. Bovendien hangen er risico’s aan vast – je zal maar een maandagwagen vol mankementen kopen. Een eigen auto komt met heel wat kosten, terwijl leasing voor enige gemoedsrust zorgt bij de gebruiker. Dat zien we bevestigd in een recente bevraging van onze klanten. 47 procent van de klanten in private lease vindt de vaste all-in prijs het grootste voordeel. Voor 37 procent was het uitstekende aanbod en de scherpe prijs de belangrijkste reden om te leasen. Een op de drie voelt zich vooral ‘ontzorgd’.”

Welk type wagens zijn gegeerd in die formule?

Van Aken: “Porsches vind je niet meteen terug in die formule. Wat wij wel zien, is dat zowel het publiek als het type wagen heel divers is. Het grote voordeel voor particulieren is ook dat je met private lease een wagen hebt die aangepast is aan je behoeften. Wie een auto koopt, rijdt daar meestal een jaar of acht mee rond. Wie een auto leaset, sluit doorgaans een contract voor twee of drie jaar. Dat geeft je meer flexibiliteit. Wie een tweeling krijgt en een grotere auto nodig heeft, kan zijn leasing laten herberekenen en een grotere gezinswagen kiezen. Omgekeerd geldt ook: als de kinderen het huis uit zijn, hoef je niet per se nog vijf jaar te rijden met die grote monovolume.”

“Onderschat ook het ecologische aspect niet. Wie instapt in private lease, rijdt rondt met een recente en minder vervuilende wagen. Bovendien geldt hier ook dat dieselmotoren steeds meer de duimen moeten leggen voor benzinemotoren of hybride of elektrische modellen. De wagens in private lease voldoen met andere woorden aan de strengste milieunormen, waardoor ze binnenkort probleemloos de lage-emissiezones van Gent en Antwerpen binnen mogen.”

Altijd een auto op maat