Dieven roven rijdende vrachtwagen leeg op Duitsesnelweg

- Bijgewerkt op

Bron: Trends

Een uit Nederland vertrokken vrachtwagen is tijdens een rit over de Duitse Autobahn leeggeroofd.

De daders sloopten al rijdende het slot van de truck. Vervolgens gingen ze er vandoor met een deel van de lading. De buit bestond uit 125 iPads, vier iPad-mini's, 30 iPhones en twee toetsenborden van Apple. Dat meldt de Duitse politie.

De diefstal vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De Tsjechische vrachtwagenchauffeur ontdekte de roof tijdens een tussenstop op een parkeerplaats bij Kassel. Waarschijnlijk reden de daders vlak achter de vrachtwagen. Daar kon de chauffeur hen niet zien. Vervolgens klom een van de dieven al rijdende op de motorkap van de auto. Zo konden ze het laadruim van de truck openen. Daarna haalden ze de inhoud pakje voor pakje uit de vrachtwagen. Dat duurde hooguit een paar minuten.

De truck was maandagavond vertrokken uit het Nederlandse Waalwijk en was onderweg naar Tsjechië. De politie weet niet wanneer en waar de vrachtwagen precies is leeggehaald, maar vermoedelijk gebeurde de roof tussen Dortmund en Kassel. De daders zijn spoorloos.

Dortmund ligt in Noord-Rijnland-Westfalen. In een paar maanden tijd zouden er al 50 trucks zijn beroofd op snelwegen in de deelstaat. Vooral pakketdiensten zouden doelwit zijn en de buit bestond meestal uit elektronica.

Hoe de dieven tewerk gaan, is een jaar geleden op video vastgelegd door de Roemeense politie. Het filmpje ziet u hier:

Lees meer over:

Recentste nieuwsoverzichtOnze partners