Vier items uit de Equestrian Collectie van Longines

Longines is na Rolex, Cartier en Omega het vierde merk in de kopgroep van het Zwitserse peloton horlogemakers.

1. Stijgbeugel. In zijn nieuwe Equestrian Collection stelt Longines dit 30 mm-model voor dat doet denken aan een stijgbeugel. Kwartsmodule in stalen kastje. Verzilverde wijzerplaat, doorkruist met wijzers in geblauwd staal en Romeinse cijfers. Het horloge is voorzien van een bruin lederen bandje met gestikte naad dat harmonieus samengaat met de outfit van vrouwelijke ruiters.

2. Hoefijzer

Vier items uit de Equestrian Collectie van Longines

Dit model met een diameter van 26 mm doet denken aan een hoefijzer en herbergt in zijn stalen, met diamanten bezette kastje, een kwartsmodule. De wijzerplaat in paarlemoer met wijzers in geblauwd staal is versierd met diamanten die functioneren als uuraanduiding. Bruin lederen bandje met zichtbare naad.

3. Zakhorloge

Vier items uit de Equestrian Collectie van Longines

The Longines Equestrian Pocket Watch Horses Trio 1911, een zakhorloge in roze goud, onderstreept de passie van Longines voor de paardensport. Zeer beperkte oplage met genummerde exemplaren. De creatie met een diameter van 48,20 mm is op de achterzijde versierd met een gravure van een trio paarden. Uitgerust met een manueel op te winden L878.4-kaliber, exclusief ontwikkeld voor Longines.

4. Het origineel

Vier items uit de Equestrian Collectie van Longines

Het zakhorloge Lépine uit 1911. Dit metalen zakhorloge wordt bewaard in het Musée Longines in Saint-Imier en was de inspiratiebron voor The Longines Equestrian Pocket Watch Horses Trio 1911.

Tekst: Serge Vanmaercke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content