Adresjes voor levensgenieters

Smile there is wine

In Hasselt, Antwerpen en Brussel is het soms moeilijk kiezen: waar is het lekker aperitieven, ontbijten, lunchen of dineren? Trends Style geeft drie tips.

Smile there is Wine is de wijnbar van architecte Karla Menten en haar echtgenoot Lode Mouchaers en vind je onder de toren van de Virga Jessebasiliek in de Hasseltse Kapelstraat. Karla en Lode bieden elke zes weken een ander thema aan, van muziek of een gedicht van Keats dat inspiratie geeft. Bij het thema hoort telkens een selectie van 12 wijnen (per glas). Daarnaast serveert Wine nog een 150-tal kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Er is geen indeling volgens land of druif maar volgens smaak. Heb je graag een fruity, toasty of eerder nutty wijntje? Volg gewoon de icoontjes op de kaart. Santé! Adres: Kapelstraat 16, 3500 Hasselt

Soekmekaar: een ontbijt- en lunchbar waar licht en lekker samengaan.
Soekmekaar: een ontbijt- en lunchbar waar licht en lekker samengaan.

Sinds 4 april is Antwerpen een unieke eet- en afhaalgelegenheid rijker: Soekmekaar, een ontbijt- en lunchbar waar licht en lekker samengaan. Oprichtster en chef is Lien Kockelbergh, een gedreven onderneemster met jarenlange ervaring in de mode-, film- en horecasector. Op de menukaart: lichte en pure gerechten, beïnvloed door culturen van over de hele wereld. Soekmekaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor ‘op zoek gaan naar elkaar’. En dat is precies wat oprichtster Lien met haar Antwerpse ontbijt- en lunchbar wil doen: op zoek gaan naar en het samenbrengen van culturen, ingrediënten en mensen. Lien woonde enkele jaren in Zuid-Afrika en haar liefde voor het land verwerkte ze in de naam en het logo van haar adresje. Lien koos bewust voor de Antwerpse atheneumbuurt: een wijk waar verschillende werelden letterlijk samenkomen. Adres: Pijlstraat 13, 2060 Antwerpen.

Vernieuwende gerechten bij Villa Lorraine in Brussel.
Vernieuwende gerechten bij Villa Lorraine in Brussel.

Gary Kirchens roert in de potten bij Villa Lorraine in Brussel. Onder leiding van Yves Mattagne, tweesterrenkok van Sea Grill, verrast hij met vernieuwende gerechten. Elke middag is er een driegangenlunch aan 48 euro. Naast de kaart biedt de kok ook twee ontdekkingsmenu’s van 4 of 7 gangen voor enthousiaste fijnproevers. Adres: Driesdellelaan 75, Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content