Proef mee op de World Gin Day

Op 13 juni wordt aan de fijnproevers gedacht: dan is er de World Gin Day aan het Park Spoor Noord in Antwerpen. Meer dan 100 verschillende gins zullen er te ontdekken zijn.

Met de zomer in aantocht is het meer dan tijd voor een frisse cocktail. Trends volgen elkaar snel op, maar er is één drankje dat erbovenuit steekt: de gin tonic. Voor wie houdt van zekerheden in het leven is er de Hendrick’s Gin, een blend van twee distillaten met elf klassieke botanicals, Bulgaarse roos en Belgische komkommer.

Het label sprak natuurliefhebber Bartel Van Riet aan, om een speciale komkommer te telen naar aanleiding van de World Gin Day. “Bij het telen van groeten moet je op zoek gaan naar de perfecte combinatie tussen componenten. Ook als mixologist moet je bij het bereiden van cocktails verschillende aroma’s samenbrengen. Een komkommer kweken is voor mij dus een beetje gelijk aan het maken van een gin-tonic, maar dan in de natuur”, aldus Van Riet. Vanaf 10 juni schenkt Hendrick’s Gin een gegraveerde komkommer bij aankoop van een fles gin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content