Video: Zo maak je 'big ice balls' om je cocktail koel te houden

28/05/15 om 14:59 - Bijgewerkt op 28/03/17 om 13:09

Dikke ronde ijsbollen ('big ice balls') zijn erg hip in cocktails, maar ze zijn ook bijzonder praktisch om grote hoeveelheden drank te verkoelen zonder ze te moeten onderdompelen in water. Het YouTube-kanaal van Jamie Oliver toont hoe het moet.

Video: Zo maak je 'big ice balls' om je cocktail koel te houden

© Flickr

Vergeet de dure ijsblokjesvormen: het YouTube-kanaal van Jamie Olivier geeft ons een eenvoudige tip om zelf dikke, ronde ijsbollen te maken. Benodigdheden: met water gevulde ballonnen, een diepvriezer en idealiter een staaf om ze aan op te hangen.

Wie geen staaf in huis heeft, kan de ballonnen ook op een kookplaat leggen. De ijsbollen worden dan wel halfbolvormig met een platte bodem. Ook plezant als je 't ons vraagt: je maakt er nog altijd coole drankjes mee, en bovendien smelten ze minder snel dan de traditionele ijsblokjes.

Nog een tip voor de 'big ice ball' in de cocktail verdwijnt. Spoel best meteen de ijsbol af met wat water nadat je hem uit de diepvriezer haalt, om het krijtachtige aspect van de binnenkant van de ballonnen te verdwijderen. Cheers!

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Trends Style en ontvang wekelijks een update van het belangrijkste lifestyle nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info