Trends Style

Design van Xavier Lust binnenkort te zien in Brusselse Botanique

11/08/15 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:08

Vanaf 11 september staat Xavier Lust op het programma in de Brusselse Botanique. Sinds 2000 verovert de Brusselse ontwerper prestigieuze, internationale merken, waaronder MDF Italia, Driade, De Padova, Cerruti Baleri, Fiam en Extremis.

Design van Xavier Lust binnenkort te zien in Brusselse Botanique

Een loungechair van Xavier Lust ©

Xavier Lustbehaalde talloze prijzen, waaronder de bijzondere vermelding van de Compasso d'Oro die hem in 2004 werd toegekend in Milaan voor zijn "Grande Table".Zijn stijl wordt gekenmerkt door sobere en elegante curves. Hij is bezeten van technologische en esthetische uitdagingen en vond een vernieuwende techniek uit om metalen oppervlakken te vervormen.

Een designstuk van Xavier Lust.

Een designstuk van Xavier Lust.

In 2005 besluit Xavier Lust zijn actiegebied uit te breiden en onderzoekt hij ook "design voor allen" in het stedelijk weefsel. Omdat hij bekommerd is om verkeer en mobiliteit, ontwerpt hij verschillende werken rond stedelijk meubilair in Brussel, waaronder de bankjes op de Kunstberg. In 2010 won hij de wedstrijd van de MIVB en maakt hij het ontwerp voor de 2700 bus- en tramhokjes in Brussel die deze herfst geplaatst zullen worden. Parallel met zijn activiteiten als binnenhuisarchitect en de creatie van stukken die op grote schaal op de internationale markt worden verkocht, maakt Xavier Lust ook exclusievere stukken, bestempeld als "Art-Design". Deze worden in beperkte oplage vervaardigd.

Tentoonstelling van 11 september tot 1 november 2015 · Museum open van woensdag tot zondag, van 12u tot 20u.

Lees meer over:

TrendsInformation Services

Onze partners