‘Personeel Belfius loopt naar de uitgang’

Marc Raisière, CEO van Belfius © Belga

De vertrekregelingen in het besparingsplan van Belfius zijn zo succesvol dat de staatsbank eind dit jaar al de personeelsreductie zal bereiken die ze voor 2016 had voorzien. Maar de bank slankt verder af, tien procent meer dan eerst gepland.

Dat schrijft De Tijd op basis van een interne chat tussen directie en personeel.

Belfius hoopte bij de lancering van het besparingsplan in 2012 zijn personeelskosten met 140 miljoen euro te reduceren. Daardoor stonden (netto) 670 jobs op de helling en zou de tewerkstelling bij de bank in 4 jaar tijd dalen van 5.445 naar 4.775 voltijdse equivalenten. Twee jaar later staat de teller al op 4.800, liet de directie weten.

Belfius zet de vertrekregeling echter gewoon voort, waardoor het aantal voltijdse equivalenten tegen 2016 daalt naar 4.300 of 10 procent lager dan voorzien.

Bij de voorstelling van de halfjaarresultaten vorige maand zei topman Marc Raisière dat de verhouding van de kosten tot de inkomsten van 66 procent (dat is het nu) naar 60 procent moet dalen. Dat er meer personeel vertrekt dan in het sociaal plan was beoogd, helpt om die doelstelling te halen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content