'Identiteitscrisis bij bpost'

'Identiteitscrisis bij bpost'

Roeland Byl - Het pleidooi om de dagelijkse postbedeling op te offeren is niet eens zo'n uitzonderlijk voorstel. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.

  •  

'Bijberoep beperken in tijd? Ik dacht het niet'

Daniëlle Vanwesenbeeck - Grete Remen wil het zelfstandig statuut in bijberoep beperken in tijd. Danielle Vanwesenbeeck, Vlaams parlementslid voor Open Vld en ondernemer, vindt dat geen goed idee.

'Google en co offeren reputatie op'

Stijn Fockedey - Met elk schandaal groeit het maatschappelijke draagvlak om grote techbedrijven hard aan te pakken. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.

'Regionale luchthavens zijn bodemloze putten'

Wolfgang Riepl - De Vlaamse luchthavens draaien zelfs minder omzet dan wat ze aan exploitatiesubsidies krijgen. Dat zegt Trends-redacteur Wolfgang Riepl.

'De factuur van de crisis loopt nog altijd op'

Daan Killemaes - De nog altijd open wonde van de crisis is het geknakte groeipotentieel van de westerse economie. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Filosofie van het zomerakkoord zit volledig scheef'

Dominic Van Oosterwyck - De regering volhardt in haar scheef en onrechtvaardig beleid. Zij blijft keihard voor gewone mensen met tegenspoed en poeslief voor gefortuneerden die niets tekort komen. Dat zegt Dominic Van Oosterwyck, secretaris bij de vakbond LBC-NVK (ACV).

'Waarom Donald Trump echt gevaarlijk is'

Marc Buelens - Als iemand zo lang en zo succesvol een type kan spelen, dan is er meer dan rook. Dan zie je smeulende as. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

'Handelsoorlog is ook 'made in China''

Daan Killemaes - Invoertarieven zijn een slecht idee, maar onze technologie cadeau doen aan China is een nog slechter idee. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Of je goed bent in een job, hangt niet af van je diploma'

Jeroen Poels - 'Als ze bij het aanwerven van werknemers meer naar de opgebouwde ervaringen en competenties zouden kijken, zouden werkgevers minder klagen over de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt.' Dat zegt Jeroen Poels, de CEO van studenten-uitzendkantoor Deltaworx.

'We hebben behoefte aan meer opleidingen, niet aan een verarmende arbeidsdeal'

Yasmine Kherbache (SP.A) - 'Het activerende effect van een versterkte degressiviteit van de werkloosheidsuitkering is niet aangetoond, maar het zorgt wel zeker voor verarming. Voor werkzoekenden die in armoede leven komen verdere besparingen op de uitkering enkel neer op meer ellende.' Dat zegt SP.A-politica Yasmine Kherbache.

'De boerkini is geen mensenrecht'

Marc De Vos (UGent) - Tussen vrouwenbesnijdenis en de boerkini bestaat slechts een verschil van gradatie, niet van principe. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.

'Vrouw zijn is niet iets waartegen ik wil vechten'

Karen Boers - Alles draait om de keuzes die ik maak, en die staan los van mijn geslacht, al is de kans groot dat andere vrouwen andere accenten leggen. Dat zegt Karen Boers, managing director van Startups.be

'De millennials moeten niet te veel zeuren'

Daan Killemaes - Heb geen medelijden met de millennials, zij zullen medelijden hebben met uw lot. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Het federaal begrotingsakkoord is 'voodoo-economics''

Alain Mouton - 'Volgens de federale regering zit de sanering van de overheidsfinanciën met het begrotingsakkoord dat vorige nacht werd afgesloten op koers. Maar wie de cijfers bekijkt, moet concluderen dat de regering zichzelf rijk rekent.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

'We zullen nog met weemoed terugdenken aan het migratiedebat'

Jasper Vekeman - In een wereld waarin het geopolitieke evenwicht wankelt en handelsoorlogen dreigen, wachten nog andere belangrijke uitdagingen dan migratie. Dat zegt Trends-redacteur Jasper Vekeman.

'Het is nu of nooit voor een internationale imagocampagne voor België'

Jo Detavernier - Een goed doordachte imagocampagne die de door de Wereldbeker aangereikte kansen benut, zal voor een brandlift zorgen die niets dan economische voordelen oplevert. Dat zegt Jo Detavernier, vicevoorzitter en partner bij Manzer Communications.

'Talent kan je niet leren'

Marc Buelens - Je kan veel leren (als je dat wil), maar het talent om heel snel of diep bij te leren, dat kan je niet leren. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School .

'De arbeidsdeal is voor later'

Alain Mouton - De problemen op de arbeidsmarkt vergen veel diepgaandere ingrepen dan een aangepast activeringsbeleid en investeringen in opleiding en levenslang leren. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

'60 jaar Brussels Airport: een reden tot feesten?'

Kurt Calllaerts - We willen die feestvreugde niet bederven, maar willen ook aandacht vragen voor een aantal pijnpunten. Dat zegt Kurt Callaerts, algemeen sectorverantwoordelijke luchtvaart ACV-Transcom.

'Groene vliegtuigreizen zijn een illusie'

Dirk Holemans - 'De plannen van de luchtvaartsector zijn even geloofwaardig als die van de software van Volkswagen in de autosector.' Aldus Dirk Holemans van ecologische denktank Oikos.

'Het stakingsrecht is heilig, maar de staking bij NMBS begrijpen wij niet meer'

Sammy Mahdi & Karl Lauwers - Sammy Mahdi, voorzitter JONGCD&V, en Karl Lauwers, voorzitter Klimaat JONGCD&V, kruipen in hun pen naar aanleiding van de 48 urenstaking bij het spoor: 'Wij roepen het jong en/of gemotiveerd treinpersoneel op om het heft zelf in handen te nemen in de vakbondsorganisaties.'

'Kantoortuinen zijn seksistisch'

Marc Buelens - Wat gelijkheid moest bevorderen, beklemtoonde de statusverschillen. Dat zegt professor-emeritus aan de Vlerick Business School Marc Buelens.

'Oproep aan onze politici: Denk na over artificiële intelligentie'

Veroniek Collewaert - Bij deze doe ik een oproep aan onze politici om verder te denken dan de volgende legislatuur en nu al in te spelen op de impact van artificiële intelligentie op onze maatschappij. Dat zegt Veroniek Collewaert.