'Fed dreigt zich te verslikken'

'Fed dreigt zich te verslikken'

Joachim Fels - De Fed voert momenteel een opportunistisch verkrappingsbeleid door, met alle gevolgen van dien. Dat zegt Joachim Fels, hoofdeconoom van vermogensbeheerder PIMCO.

  •  

'Het bedrieglijke Belgische baksteenpopulisme'

Daan Killemaes - Iedereen weet hoe lelijk een vastgoedcrisis huis kan houden, maar toch stoten de politieke ezels zich keer op keer aan dezelfde baksteen. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Antwerpen moet als Smart City privacy hoog in het vaandel houden'

Vrije Tribune - De digitalisering hoeft geen bedreiging voor onze privacy te zijn, digitalisering geeft immers ook de technologische middelen om ze beter te beschermen. Dat zeggen Christian Leysen, David Keersmaekers en Bavo De Mol, leden van de denktank Antwerpen overMorgen.

'Leve de ongelijke verdeling'

Marc Buelens - Maatschappelijk aanvaarden we steeds meer het bizarre verhaal dat wie een sexy stem heeft of veel doelpunten maakt, heel veel geld mag verdienen. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

'Minister Peeters, mantelzorgers verdienen nieuwe hoop, geen valse'

Anne Dedry (Groen) - Federaal parlementslid voor Groen Anne Dedry aan het woord over het 'ballonnetje' van minister van Werk en vicepremier Kris Peeters dat pensioenopbouw ook mogelijk zou moeten zijn voor mantelzorgers: 'Politieke spelletjes kunnen mantelzorgers missen als kiespijn.'

'En marche, toi aussi Michel!'

Daan Killemaes - Verstandige investeringen in werkgelegenheid en extra economische groei zijn belangrijker dan een begroting in evenwicht in 2019. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Knip Antwerpse Leien kan ook een zegen zijn'

Philippe Janssens - Verkeersproblemen zijn in ons land schering en inslag. Maar in plaats van het negativisme te laten zegevieren, moeten we durven in te zien dat bijvoorbeeld de veelbesproken knip in de Antwerpse Leien ook opportuniteiten biedt. Dat zegt Philippe Janssens, CEO van de Antwerpse projectontwikkelaar Immpact.

Wil Vlaanderen nog wel defensiebedrijven?

Vrije Tribune - Wil Vlaanderen een fair aandeel in de opbouw van een militaire capaciteit in ons land de komende decennia, dan zal het zich daarop moeten instellen en de eigen industrie laten exporteren en militaire innovatie actief ondersteunen. Zo luidt het oordeel van Kris Van der Plas, managing director van Flag (Flemish Aerospace Group) en Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.

'Waalse regering zonder PS is nog geen definitieve ommekeer'

Alain Mouton - Het zou een vergissing zijn om de machtspartij die de PS is definitief af te schrijven. Machiavellistisch als ze zijn, zijn de PS-kopstukken perfect in staat om in 2019 een Waalse coalitie te vormen met de PTB. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

'Griekenland uit de wind, maar op zwakke benen'

Jozef Vangelder - De Griekse economie mist productiviteit, competitiviteit en groeikracht. Daar kan geen schuldverlichting aan verhelpen. Dat zegt Trends-redacteur Jozef Vangelder.

'Apple beslist wat oud is, u niet'

Bruno Leijnse - Apple demonstreert met zijn actie dat maar één partij telt. Apple zelf. Dat zegt Trends-redacteur Bruno Leijnse.

Hebben we dan niks geleerd uit de bijna-depressie-ervaring van tien jaar geleden?

Daan Killemaes - Vorige week is een vrij grote bank in Europa failliet gegaan zonder de minste rimpeling op de financiële markten te veroorzaken. In 2007 zou het angstzweet ons uitgebroken zijn, maar vandaag is dat niet het geval. Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes legt de verschillen tussen toen en nu bloot.

'Schaf de 19 Brusselse gemeenten af'

Alain Mouton - De negentien Brusselse gemeenten zijn lokale baronieën zonder toegevoegde waarde voor het bestuur. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.

'Britten stemmen tegen harde brexit, maar krijgen er wellicht één'

Jasper Vekeman - "Veel Britten hebben in het stemhokje geprobeerd een harde brexit tegen te houden. Maar de minieme meerderheid van Theresa May levert haar over aan de hardliners in haar partij, en maakt zo'n pijnlijke scheiding met de Europese Unie net meer waarschijnlijk", zegt Jasper Vekeman, redacteur bij Trends.

'De verkiezingscampagne is verre van de grootste uitdaging voor May'

Vrije Tribune - "De peilingen wijzen op een verkiezingsoverwinning voor Theresa May. Maar dat wil waarschijnlijk niet zeggen dat zij vrijdag opgelucht kan ademhalen. De echte problemen beginnen dan pas", schrijft Lucy O'Carroll, Aberdeen Asset Management Chief Economist.

'België morst met digitaal talent'

Stijn Fockedey - "In een digitale economie zijn talent en expertise de belangrijkste grondstoffen", zegt Stijn Fockedey, redacteur bij Trends.

'België is de slak van Europa'

Daan Killemaes - De Belgische economie is zoals de McLaren van Stoffel Vandoorne: er is nog werk aan om er punten mee te scoren. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.

'Sint-Niklaas toont aan dat we Vlaanderen zo snel mogelijk asbestvrij moeten maken'

Vrije Tribune - Jef Maes, woordvoerder PVDA Sint-Niklaas, verloor een familielid aan asbestkanker en roept politici op om Sint-Niklaas, en bij uitbreiding Vlaanderen, asbestvrij te maken. 'Een individu kan contact met asbest niet altijd vermijden, maar als maatschappij moeten we onze gezondheid laten primeren.'

'Vlaanderen heeft meer dan ooit nood aan een China-strategie'

Guler Turan & Jan Bertels - Er is geen garantie dat China zijn markt volledig zal openstellen, maar dat komen we alleen te weten als we het proberen. En dat moeten we proberen om banenverlies en sociale dumping te vermijden, oordelen Vlaams parlementsleden Guler Turan en Jan Bertels.

'Spaar ons van president Zuckerberg'

Stijn Fockedey - Het risico op belangenvermenging is bij Zuckerberg zo mogelijk nog groter dan bij Trump. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.

Doemt er een recessie op?

Joachim Fels - Geniet van de economische expansie zolang die nog duurt. Dat zegt Joachim Fels, hoofdeconoom van vermogensbeheerder PIMCO.

'Rechtvaardige fiscaliteit is vooral lagere fiscaliteit'

Alain Mouton - "In een land met zo'n hoge fiscale druk als België is een algemene belastingverlaging de beste weg naar een rechtvaardige fiscaliteit", zegt Alain Mouton, redacteur bij Trends.

'Grondeigenaars zijn even kwetsbaar als bossen'

Vrije Tribune - "Bomen zijn niet alleen mooi en gezond, ze vormen ook een ernstige bedreiging voor uw portemonnee", zegt Stijn Verbist, docent Rechtsbescherming tegen de overheid aan U Hasselt.