Zo ziet een goede mobiele website er uit

13/10/11 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

Bron: Trends

Mensen die met een smartphone uw website bezoeken, hebben geen nood aan eindeloze pagina's met productinformatie, mission statements of persberichten. Ze willen een wegbeschrijving naar uw kantoor of een simpele manier om iets te bestellen. Hoe ziet een goede mobiele website er uit?

Vereenvoudig. Door het kleine schermpje is uw ruimte heel beperkt. Bedenk welke sleutelelementen u op elke pagina wilt behouden. Uw locatie is belangrijk, een contactformulier niet. Maak de stappen in het aankoopproces zo simpel mogelijk.

Klein maar fijn. Mobiele pagina's laden langzamer dan gewone webpagina's, dus beperk het aantal pagina's. De meeste gebruikers hebben geen geduld om steeds verder in uw site door te dringen.

Merkelementen. Gebruikt dezelfde merkelementen als op uw gewone website: logo, kleuren, letters enz.

Genoeg wit. Prop de mobiele site niet vol met informatie. Witte ruimte maakt de pagina netter en overzichtelijker.

Geen Flash of Java. Apple ondersteunt geen Flash, dus gebruikers met een iPhone zullen uw site niet kunnen lezen. Vermijd ook Java, want veel smartphones ondersteunen het niet en bovendien vertraagt Java de laadtijd.

Beperk tekstinput. Typen op een smartphone is onhandig. Gebruik zoveel mogelijk keuzemenu's en checklists om informatie mee in te geven.

Geen pop-ups. Navigeren tussen verschillende tabs en vensters is moeilijker op een mobiele site en het vertraagt de laadtijd. Als er een nieuw venster geopend wordt, moet u dat melden aan de gebruiker.

Doorschakelen naar mobiel. Zorg ervoor dat uw gewone website mobiele gebruikers herkent. Die kunt u dan doorschakelen naar uw mobiele site.

Doorschakelen naar vast. Zet links op de mobiele site waarmee gebruikers naar de gewone site kunnen doorschakelen.

Bron: Hubspot.com

Onze partners