Zo denkt u thuis minder aan uw werk

11/07/11 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Bron: Trends

Weinig mensen klagen dat ze op het werk te veel aan thuis denken. Het is meestal andersom: u bent thuis, u wilt zich vrij voelen, maar toch denkt u aan allerlei werkdingen. Dat kan anders.

De beste manier om te vermijden dat u thuis nog loopt te denken aan uw werk, is het invoeren van een systeem waar u honderd procent op kunt vertrouwen en dat zich buiten uw hoofd bevindt.

Zorg ervoor dat u altijd notitiemateriaal in de buurt hebt. Als u steeds een notitieblokje en pen bij u hebt, kunt u elke goede gedachte, maar ook elke taak die u niet mag vergeten, opschrijven. Dat is het begin van een betrouwbaar systeem buiten uw hoofd. Leg er ook schrijfblokje naast uw bed en in de auto.

Gebruik thuis een in-bakje waarin u losse eindjes kunt verzamelen. Dan raken ze niet zoek en kunt u ze later verwerken. In datzelfde bakje kunt u ook binnengekomen post, losse bonnetjes en andere dingen deponeren totdat u ze gaat verwerken.

Maak een routine van het leeghalen van uw in-bakje. Als u 's ochtends voor u naar uw werk gaat even kijkt of er in uw bakje nog dingen liggen die mee moeten naar kantoor, kunt u ze meenemen naar de plek waar ze horen.

Bron: Martijn Aslander e.a., '175 lifehackingtips', Van Duuren Management, 2011

Lees meer over:

Onze partners