YouTube-video's inkorten voor een presentatie

08/07/11 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:35

Bron: Trends

Als u weleens presentaties geeft, kan een YouTube-filmpje een aardig stukje infotainment bieden. Of misschien wilt u relevante video's mailen naar collega's of delen met uw sociale netwerk. Maar veel video's zijn langer dan u wilt. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om ze op maat te knippen.

Hebt u slechts een fragment uit een YouTube-video nodig, dan zijn daarvoor enkele mogelijkheden. Zo kunt u ervoor zorgen dat de video niet bij het begin begint. Als u eenvoudigweg aan de URL '#t=2m21s' toevoegt, begint de video op 2 minuten en 21 seconden.

Een tweede mogelijkheid is om de video te laten beginnen én eindigen op een bepaald moment. Een fragment knippen uit een YouTube-video kan online met TubeChop door het aanpassen van begin- en eindtijd. Zoek eerst de video die u wilt inkorten. Kopieer de URL naar TubeChop. De video begint te spelen met 'sliders' onderaan. Met die sliders kunt u de nieuwe start- en eindtijd instellen. Klik op 'Chop it'. De ingekorte video krijgt een unieke URL en embed-code die u in uw slides, mails of netwerkprofielen kunt zetten. Zo vermoeit u uw publiek niet met overbodige informatie, maar kunt u zich richten op de kernboodschap.

Bron: Martijn Aslander e.a., '175 lifehackingtips', Van Duuren Management, 2011

Lees meer over:

Onze partners