Trends Starter EcoNation valt in de prijzen

© belga

Het Gentse bedrijf EcoNation werd door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Technology Pioneer 2014’. In maart werd EcoNation door het weekblad Trends uitgeroepen tot Starter van het jaar.

EcoNation behoort voortaan tot het kransje van de ‘Technology Pioneers’, de titel waarmee het World Economic Forum jaarlijks de meest innovatieve, jonge bedrijven ter wereld bekroont. Eerdere ‘pioneers’ waren onder meer Twitter, Google, Soundcloud, en Mozilla. Het is voor het eerst dat een Belgisch cleantechbedrijf door het World Economic Forum bekroond wordt.

EcoNation, dat in 2009 opgestart werd door germanist Maarten Michielssen, ontwikkelt zogenaamde intelligente lichtkoepels of ‘LightCatchers’. Ze dienen als alternatief voor het klassieke tl-kunstlicht. De lichtkoepels worden bestuurd door een motortje op zonne-energie, en spiegelen het daglicht naar binnen.

Onder zijn klanten telt het Gentse bedrijf Schiphol, Umicore, Scania, Vondelmolen, verscheidene gemeentelijke sporthallen en bedrijven in Marokko, Zweden, Nederland en Frankrijk.

EcoNation werd in maart uitgeroepen tot Trends Starter van het Jaar 2013. De LightCatcher viel begin dit jaar ook al internationaal in de prijzen op het prestigieuze World Future Energy Summit in Abu Dhabi. Daar ontving het de tweede prijs als efficiëntste energiebesparende technologie ter wereld.

EcoNation heeft kantoren in China en Marokko, en verdeelt zijn LightCatcher wereldwijd. (BO)

De andere genomineerden vindt u op de website van het WEF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content