Stretching voor uw kantoorspieren

06/09/11 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Trends

Bent u terug van vakantie en weer volop aan het werk? Maak dan regelmatig tijd vrij om achter uw bureau wat stretchoefeningen te doen. Op die manier houdt u niet alleen het ontspannen gevoel van de vakantie langer vast, maar voorkomt u ook lichamelijke klachten.

Schouders. Til de schouders zo ver mogelijk omhoog naar de oren. Houd dit één tot twee seconden vast. Ontspan daarna de schouders en laat ze naar beneden zakken. Herhaal dit acht tot tien keer.

Bovenrug. Strek de armen recht naar voren en draai de handenpalmen naar buiten. Kruis de armen en druk de handpalmen tegen elkaar. Span de buikspieren, buig uw rug en ontspan het hoofd. Beeld u in dat u over een bol gebogen zit of staat. Houd deze oefening tien tot dertig seconden vol.

Ruggengraat. Ga zitten en zet uw voeten plat op de grond. Span uw buikspieren en draai het bovenlichaam zachtjes naar rechts. Zoek met uw handen steun op de stoel om nog iets meer te draaien, tot u niet meer verder kunt. Blijf uw rug recht houden. Houd dit tien tot dertig seconden vast en herhaal deze oefening met een draai naar links.

Heupen. Ga zitten en leg de rechterenkel over de linkerknie. Buig zachtjes naar voren, terwijl u de rug recht houdt. Als u spanning op de rechter bil- en heupspier voelt, doet u het goed. Om nog iets verder te strekken, kunt u met de handen ook wat druk geven op de rechterknie. Houd dit tien tot dertig seconden vast en herhaal deze oefening met de linkerenkel over de rechterknie.

Torso. Haak de vingers in elkaar en strek uw armen in de lucht met de handpalmen richting plafond. Adem diep in terwijl u armen en torso zo ver mogelijk strekt. Ontspan armen en torso bij het uitademen en laat de armen zakken. Herhaal dit acht tot tien keer.

Bron: Ambius

Lees meer over:

Onze partners