Stel je grenzen aan een baas die te ver gaat

Het probleem met brave mensen is dat ze geen neen durven zeggen. Geconfronteerd met een veeleisende baas is het nochtans vaak een kwestie van overleven.

Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

Verzet je tegen overdreven eisen

De moeilijkheid is om je gevoelens te uiten zonder je overste onderuit te halen. Wees duidelijk: begin met onomwonden te weigeren en voer vervolgens louter professionele argumenten aan ter ondersteuning. Je baas mag daarbij gerust zijn rol weer opnemen. Laat hem bijvoorbeeld prioriteiten stellen: ‘Is er iets wat ik volgens u later kan uitvoeren?’

Ga niet in op zijn stemmingswisselingen maar hou je aan de feiten

Duidelijk zijn rendeert altijd. Een voorbeeld. Als je baas een angsthaas is en agressieve buien heeft, geef dan heel precieze antwoorden op zijn vragen. De geringste twijfel van zijn kant zou hem immers nog meer doen panikeren.

Laat je niet in een hoekje duwen

‘In de bedrijfswereld krijgen de ‘braven’ vaak werk ‘onder hun mogelijkheden. Bazen die nooit weerwerk krijgen, zijn geneigd hun medewerkers te onderschatten. Een voorbeeld: toen een medewerkster van een evenementenbureau tijdens een vergadering geconfronteerd werd met een agressieve baas, stond ze op en verliet de zaal met slaande deuren. Nadien kreeg zij meer werk toevertrouwd. ‘Door te reageren heb ik haar blijkbaar gerust gesteld’, meent ze.

Bron: monblogmv.wordpress.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content