Sneltoetsen in Word besparen 40 procent in tijd

11/07/11 om 10:58 - Bijgewerkt om 10:58

Bron: Trends

Veel mensen gebruiken in Word vooral de muis. Maar Word heeft een aantal handige sneltoetsen (shortcuts) waarmee u sneller en efficiënter kunt werken. Daarmee bespaart u al gauw 30 tot 40 procent in tijd.

Terug in de tijd. Als u even een document wilt laten voor wat het is, maar u wilt wel bij terugkomst op de laatste plek verdergaan, is het niet nodig om het document open te houden. U kunt het gewoon afsluiten. Heropen het document. Toets Shift+F5 en de cursor gaat naar de plaats waar u bezig was toen u afsloot.

Gelijktijdig meer documenten opslaan. Als u meerdere Word-documenten open hebt staan, kunt u ze allemaal tegelijk opslaan. Houd de Shift-toets vast en ga naar het menu 'Bestand'. Klik nu op 'Alles opslaan'.

Woorden selecteren. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets samen ingedrukt. Selecteer met de pijltjestoetsen.

Snel een woord verwijderen. Zet de cursor voor het te wissen woord. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de Delete-toets. Of zet de cursor achter het woord en druk Ctrl+Backspace.

Snel een zin of paragraaf verwijderen. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op een zin. De hele zin wordt nu geselecteerd en u kunt hem verwijderen met de Delete-toets. Als u drie keer snel in een alinea klikt, zal deze ook compleet worden geselecteerd.

Snel een tabel verwijderen. Als u een tabel helemaal wilt verwijderen, selecteer deze dan. Gebruik nu niet de Delete-toets maar Backspace.

Van begin tot eind. Met Ctrl+Home gaat u naar het begin van het document, met Ctrl+End naar het eind.


Bron: Martijn Aslander e.a., '175 lifehackingtips', Van Duuren Management, 2011

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners