Sneltoetsen in Word besparen 40 procent in tijd

Veel mensen gebruiken in Word vooral de muis. Maar Word heeft een aantal handige sneltoetsen (shortcuts) waarmee u sneller en efficiënter kunt werken. Daarmee bespaart u al gauw 30 tot 40 procent in tijd.

Terug in de tijd. Als u even een document wilt laten voor wat het is, maar u wilt wel bij terugkomst op de laatste plek verdergaan, is het niet nodig om het document open te houden. U kunt het gewoon afsluiten. Heropen het document. Toets Shift+F5 en de cursor gaat naar de plaats waar u bezig was toen u afsloot.

Gelijktijdig meer documenten opslaan. Als u meerdere Word-documenten open hebt staan, kunt u ze allemaal tegelijk opslaan. Houd de Shift-toets vast en ga naar het menu ‘Bestand’. Klik nu op ‘Alles opslaan’.

Woorden selecteren. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets samen ingedrukt. Selecteer met de pijltjestoetsen.

Snel een woord verwijderen. Zet de cursor voor het te wissen woord. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de Delete-toets. Of zet de cursor achter het woord en druk Ctrl+Backspace.

Snel een zin of paragraaf verwijderen. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op een zin. De hele zin wordt nu geselecteerd en u kunt hem verwijderen met de Delete-toets. Als u drie keer snel in een alinea klikt, zal deze ook compleet worden geselecteerd.

Snel een tabel verwijderen. Als u een tabel helemaal wilt verwijderen, selecteer deze dan. Gebruik nu niet de Delete-toets maar Backspace.

Van begin tot eind. Met Ctrl+Home gaat u naar het begin van het document, met Ctrl+End naar het eind.


Bron: Martijn Aslander e.a., ‘175 lifehackingtips’, Van Duuren Management, 2011

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content