Sage-oprichter kijkt altijd in eigen bord

23/10/12 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Trends

De Luikenaar Philippe Tailleur, de oprichter-directeur van de softwareontwikkelaar Sage België, kreeg zijn beste advies van wijlen Claude Tortolani, een ondernemer in dakwerken die in de jaren tachtig en negentig een familiale onderneming overnam en uitbouwde tot één van de grootste dakbedekkers in Wallonië en Brussel.

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Mijnheer Tortolani raadde me aan in zaken altijd in je eigen bord te kijken en nooit in het bord van de andere partij. Je moet weten wat je eigen belangen zijn en je niet bekommeren om de vraag of de andere partij misschien méér belang heeft bij die zaak dan jij. Dat is een grote waarheid. Dat advies heb ik altijd in acht genomen. Ik ben nooit jaloers geweest op het belang dat een andere partij eventueel kon hebben bij een deal", zegt Philippe Tailleur.

In 2004 verkocht hij zijn bedrijf Bob Software aan de Sage-groep, die tot de top vijf van de wereld in software voor bedrijfsbeheer behoort. Hij bleef aan het hoofd. Sage België is zoetjesaan groter geworden in Vlaanderen dan in Wallonië, zeker na de overname in maart van TML, de uitgever van de DBfact software voor commercieel beheer, die nu in Groot-Bijgaarden is ondergebracht.

Onze partners