Roeselare is het nieuwe Texas van West-Vlaanderen

22/01/15 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:10

Kortrijk is voor zijn ongebreidelde en dynamische ondernemerschap decennialang bestempeld als het Texas van West-Vlaanderen. Maar die status komt nu veeleer Roeselare toe. Dat blijkt uit een stand van zaken die Voka West-Vlaanderen opmaakt.

Roeselare is het nieuwe Texas van West-Vlaanderen

© belga

"Roeselare en omstreken bloeien als nooit voordien", zegt Patrice Bakeroot namens Voka West-Vlaanderen.

"De werkloosheid is er historisch laag en de bedrijvigheid ontzettend hoog. Om aan de dringende vraag van de bedrijven tegemoet te komen, wordt er nu volop werk gemaakt van de aanleg van een nieuwe industriezone van 100 hectare, waarvan 70 hectare gelegen is in Beveren. De intercommunale WVI en het stadsbestuur van Roeselare hebben begrepen dat ze aan de verdere groei van de economie alle prioriteit moeten geven. Over twee of hooguit drie jaar moet de nieuwe zone in gebruik zijn."

Op de nieuwjaarsreceptie die donderdagavond 1800 ondernemers naar Roeselare lokte, lanceerde Voka West-Vlaanderen een wake-upcall om vooral de trein van de vierde industriële revolutie niet te missen. De industrie moet meer dan ooit beseffen dat nieuwe technologieën (robotica, 3D-printing, drones, e-commerce, enzovoort) een boost kunnen geven aan de economie, oordeelt Voka.

Lees meer over:

Onze partners