Profiteer maximaal van uw lunchpauze

15/12/11 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Bron: Trends

U kunt uw lunchbreak gebruiken om uw netwerk te versterken, zowel binnen als buiten het bedrijf. Met wie moet u dringend een hapje gaan eten?

Efficiëntie. Begin met de mensen die u binnen het bedrijf vaak ziet. Bent u een manager, dan kunt u de band met uw teamleden op deze manier aanhalen. Bent u geen manager, dan kunt u de persoonlijkheid van enkele collega's beter leren kennen. Dat kan handig zijn als u moet samenwerken in een project. Vergeet ook af te spreken met mensen die op andere diensten werken. Misschien kunt u van gedachten wisselen over een gemeenschappelijk probleem.

Ontspanning. Natuurlijk plant u ook een lunch met uw baas, zodat u zijn problemen leert kennen en hij de uwe. Zorg wel voor een luchtige noot af en toe, het is tenslotte de bedoeling van een lunch dat u zich ontspant.

Extern. Spreek ook eens af met een klant of leverancier, met iemand van een concurrerende onderneming of met een consultant. Denk ook aan onafhankelijke bronnen als een journalist of blogger, of zelfs iemand die in een totaal andere wereld dan de uwe werkt.

Bron: Management

Lees meer over:

Onze partners