Parcify & De Meander, winnaars van Trends Business Tour Antwerpen en Limburg 2016

Luc Lemkens (De Meander) © .

Op woensdag 30 november stelden Trends, BDO en ING de Trends Business Tour voor Antwerpen en Limburg voor. Een award die Belgische bedrijven lauweren die in hun regio uitblinken in innovatie of duurzaamheid.

Uit de 203 bedrijven die zich kandidaat stelden, selecteerde Trends, samen met een eminente jury bestaande uit het revisoren- en advieskantoor BDO, de bank ING, de financiële databank Roularta Business Information en de redactie van Trends, vijf bedrijven per provincie. Met als belangrijkste criteria: innovatie, duurzaamheid, en dat doorgaans gekoppeld aan een gezonde en winstgevende groei. Welke bedrijven werken aan vernieuwing en kunnen hun spraakmakende innovaties vol toegevoegde waarde ook wereldwijd in de markt plaatsen? En hoe duurzaam en winstgevend zijn die innovaties?

Parcify ontstond twee jaar geleden, toen de Limburgse ondernemer Jonas Coenen en Patrick Leysen – toen logistiek verantwoordelijke e-commerce bij Delhaize – elkaar toevallig ontmoetten. Parcify ontwikkelde een app waarbij pakjes die online besteld werden, niet worden geleverd aan een vooraf opgegeven adres, maar wel aan de gps-locatie van de smartphone van de klant. Ook bpost gelooft in de nieuwe app en het nam dit jaar een participatie in Parcify.Parcify is winnaar van Trends Business Tour 2016 voor Antwerpen en won van de andere genomineerden Actility, Baltimore Aircoim International, Intervest Offices & Warehouses en Tri-Vizor. De presentaties van alle genomineerde bedrijven vindt u terug in Trends van 10 november 2016.

Wat bij de zorginstelling DeMeander begon als een intranet, groeide uit tot een middel waarmee bijna vijftig organisaties uit de zorgsector hun dagelijkse werking optimaliseren.Toen Luc Lemkens in 2006 directeur werd, werd alles nog op papier geregeld. De doelstelling werd: alles digitaliseren en ontwikkelde zo stap voor stap een eigen intranet: Zorgonline. Dat wordt sinds 2012 gecommercialiseerd in een aparte vennootschap. Andere zorginstellingen kunnen het volledige pakket of bepaalde modules tegen betaling gebruiken in hun organisatie. De Meander won de prijs van Trends Business Tour 2016 voor Limburg van de andere genomineerden JBC Claes Retail Group, Orbix, Passwerk en VCST.

De presentaties van alle genomineerde bedrijven voor Trends Business Tour Limburg 2016 vindt u terug in Trends van 17 november 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content