Neem een sabbatical zonder uw carrière te schaden

27/09/11 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:00

Bron: Trends

Sommige mensen bereiken een punt in hun loopbaan waarop ze een pauze willen inlassen. Om te gaan reizen, voor de kinderen te zorgen, vrijwilligerswerk te doen, een bedrijfje op te richten... Hoe doet u dat zonder bruggen op te blazen?

Kies het juiste moment. Gaat uw carrière nog in stijgende lijn? Dan is dit wellicht niet het beste moment. Wacht tot uw loopbaan een rustpunt heeft bereikt. U kunt ook beter op post blijven als een belangrijk project van start gaat of er een herstructurering aankomt.

Geef lichte hints over uw bedoelingen. Wie te snel zijn intenties duidelijk maakt, riskeert dat hij extra veel werk krijgt om het vertrek te verhinderen. Geef eerst lichte hints en leg uit welke voordelen de onderneming erbij zou hebben. Breng uw vertrek pas werkelijk ter sprake als u alles geregeld hebt.

Help met het vinden van een vervanger. Als u actief meehelpt een vervanger te zoeken, kunt u er vrij zeker van zijn dat uw functie nog zal bestaan als u terugkomt. Maar deze persoon kan bij uw terugkeer ook een potentiële concurrent zijn.

Houd contact. Stuur postkaartjes, ga naar de jaarlijkse receptie, stuur mailtjes naar collega's of uw baas. Enkele weken voor uw terugkeer kunt u uw baas uitnodigen voor een ontbijt. Toon uw energie en motivatie.

Bron: Management

Lees meer over:

Onze partners