Mag een vennootschap meer dan één bedrijfswagen hebben?

07/04/14 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Bron: Trends

Als enige zaakvoerder in een vennootschap hebt u allicht een bedrijfswagen. Zou de fiscus er nu iets op tegen hebben als een tweede wagen wordt ingeschreven op naam van uw vennootschap?

Mag een vennootschap meer dan één bedrijfswagen hebben?

© belga

U maakt het zich er fiscaal niet gemakkelijker op als u een tweede wagen op naam van uw vennootschap inschrijft, terwijl u de enige zaakvoerder bent. Eén wagen stelt geen probleem.

Uw vennootschap kan de kosten fiscaal aftrekken, weliswaar beperkt tot 75 procent van de brandstofkosten en tot 50 à 100 procent voor de andere kosten, afhankelijk van de CO2-uitsoot van uw wagen.

Het is niet verboden meer wagens op naam van uw vennootschap in te schrijven dan er zaakvoerders zijn, maar uw fiscale controleur zal u daar wellicht op aanspreken. Het is minstens nodig dat u de tweede wagen beroepsmatig gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld aantonen dat een kleinere stadswagen dienstdoet voor administratieve verrichtingen en een monovolume voor het vervoer van goederen.

U mag het natuurlijk niet te bont maken. Als u bijvoorbeeld twee dure sportwagens hebt op naam van uw vennootschap, zal de fiscus zeker de kosten van een van beide verwerpen. In het slechtste geval beperkt uw controleur ook nog de kosten van de andere wagen, omdat die overdreven zijn. (JS)

Lees meer over:

Onze partners