Hoe overleeft u twee bazen?

13/02/12 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Trends

Heeft uw bedrijf een matrixstructuur ingevoerd en hebt u nu twee bazen? Geen paniek, met deze tips kunt u perfect samenwerken met beide.

Beleg een vergadering met u drieën. U moet weten wat de prioriteiten van elke baas zijn. Ga met hen samen aan tafel zitten en stel doelstellingen, planningen enzovoort op.

Analyseer hun werkwijze. Als de een u autonoom laat werken en de ander u permanent controleert, moet u zich aanpassen. Aan de eerste communiceert u alleen de strategische elementen, aan de tweede stuurt u regelmatig een mail met de gang van zaken of u belt hem op.

Laat geen voorkeur blijken. Als u meer tijd doorbrengt in gezelschap van een van uw bazen, kunt u merken dat u dichter bij deze manager komt te staan. Laat dat zo min mogelijk zien. Geef ook niet automatisch voorrang aan taken die u van deze baas krijgt.

En als er een meningsverschil rijst? Als uw bazen een meningsverschil hebben, trekt u geen partij. Blokkeert de zaak, dan gaat u hogerop of stapt u naar de personeelsafdeling.

Bron: Management

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners